Annonce
Erhverv

Virksomhed brager døren ind til den danske aktiebørs: - Vi kunne have solgt hele virksomheden tre gange

Peter Espersen, stifter og direktør af Hydract, til venstre havde ikke turde håbe på en så stor efterspørgsel på virksomhedens aktie. Arkivfoto: Johan Gadegaard.
Ingen virksomheder på aktiemarkedspladsen First North har før oplevet, at deres aktie er blevet overtegnet så meget, som Hydracts netop er blevet det.

Holstebro: Der var udbudt aktier for mellem 31 og 35 millioner kroner, men Holstebro-virksomheden Hydract havde efterspørgsel for i alt 336 millioner.

Derfor var det langt fra alle interesserede investorer, der endte med at få en bid af kagen, da der blev lukket for fortegningen af aktien.

Den store efterspørgsel betyder, at aktieudbuddet blev overtegnet med 861 procent, hvilket ifølge direktør i Hydract, Peter Espersen, er ny rekord på aktiemarkedspladsen First North.

Annonce

- Det er et helt fantastisk rygstød, som vi på ingen måde kunne have tilladt os at forvente, det er helt vildt. Vi kunne jo have solgt virksomheden mere end tre gange, hvis vi ville, siger han.

I alt har 9.751 investorer meldt sig på banen i håb om at kunne købe sig ind i Hydract, men så mange var der slet ikke aktier til.

- Alle, der har ønsket at tegne for under 16.000 kroner, har ikke fået, og de, der har ønsket aktier for mellem 16.000 og 150.000 kroner, har fået aktier for 3.800 kroner, siger Peter Espersen.

For de investorer, der ønskede at tegne for mere end 150.000 kroner, er der lavet en individuel vurdering af, hvor stort et beløb der skulle tegnes aktier for. Men også her måtte nogen gå tomhændet derfra.

- Der er ingen, der har fået præcist det, de kom efter. Det er jo lidt af et drømmescenarie, at så mange ville tegne, men vi er også kede af at måtte skuffe nogen.

Hårdt arbejde venter

Hydract laver ventiler til drikkevareproducenter og mejerier, som i modsætning til andre løsninger på markedet bruger vand i stedet for luft. Det gør dem mere nøjagtige og mindre energikrævende.

Med den store efterspørgsel på aktierne er Peter Espersen og Hydract blevet bekræftet i, at de har fat i den lange ende.

- Det giver os en masse selvtillid, og det er fedt at mærke den opbakning, og at nogen tror på det, vi laver. Så lige nu nyder vi skulderklappet, men så skal vi også i arbejdstøjet igen og have virksomheden til at vokse, siger direktøren.

Hydract

Virksomheden ligger i Holstebro og blev startet op af Peter Espersen.

Den laver procesventiler til bryggerier, mejerier og andre drikkevareproducenter.

I 2008 indgik Hydract et udviklingssamarbejde med Carlsberg, som siden 2016 har brugt ventilerne i produktionen af øl.

I 2019 var virksomhedens omsætning på en halv million kroner. I 2020 var den tæt på 11 millioner kroner.

Hydract har i en årrække haft et udviklingssamarbejde med Carlsberg, som er begyndt at tage flere og flere af Hydracts ventiler ind i produktionen. Nu venter et arbejde med at få endnu flere drikkevareproducenter med på vognen.

- Vi skal ud at sælge en masse anlæg og vise virksomhederne vores produkt. Men det tager lang tid at sælge vores teknologi til branchen, fordi det er en omvæltning for virksomhederne at tage vores ventiler ind.

Annonce

Kortene er fordelt

Arbejdet med at få Hydract børsnoteret har stået på i flere måneder, og nu hvor fortegningsperioden er veloverstået, er næste skridt den endelige entre på det danske børsmarked.

Den dato venter lige om hjørnet. Det er nemlig fra den 21. april, at Hydract-aktien er i handlen.

- Nu har vi fordelt spillekortene, og så glæder vi os da til at følge aktien, når den kan handles på børsen, siger Peter Espersen.

Aktierne blev udstedt til en kurs på fem kroner per aktie. Efter fortegningsperioden og den store efterspørgsel er Hydracts markedsværdi på 100 millioner kroner.

Annonce

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Sport For abonnenter

Følg kampen her: TTH er 60 minutter fra at redde livet i ligaen, når aftenens kamp i Roskile fløjtes op

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Sådan skal vandtårnet se ud: To etager højere og proppet med unge mennesker

Holstebro For abonnenter

Se video: Markant bygning er ved at forsvinde - skal gøre plads til 'ny' bydel

Holstebro

Millioner på vej til VIA's læreruddannelser - også i Nørre Nissum og Holstebro: Sådan skal pengene bruges

Navne For abonnenter

Han er årsagen til, at containere spærrer rådhuspladsen for tiden

Nogle shopper Bitcoins til spotpris, mens andre ser starten på enden: Derfor er der kaos i kryptoverdenen

Struer

Kampklædt politi rykkede ud: Satudarah luftede rygmærkerne på villavej

Vestjylland For abonnenter

KD-storkredsformand efter landsformandens afgang: Det er da ikke en af de gode oplevelser

For abonnenter

It-firma traf afgørende beslutning efter corona: Nu står udviklere på venteliste til et job

Holstebro

Endnu en restaurant åbner: Sætter blus under den store wok

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Struer

Mangel på hænder og et efterslæb, der ikke kan indhentes, får nu sundhedsplejen til at udskyde og aflyse en række opgaver

Holstebro For abonnenter

Ville forbedre rekrutteringen til lægebilerne, men det gik stik modsat: Får 5000  kr. mere i løn i naboregionen

Struer

Hvad skal der dog laves her? Har du også undret dig, kommer svaret her

Annonce