Annonce
Erhverv

Virksomhed brager døren ind til den danske aktiebørs: - Vi kunne have solgt hele virksomheden tre gange

Peter Espersen, stifter og direktør af Hydract, til venstre havde ikke turde håbe på en så stor efterspørgsel på virksomhedens aktie. Arkivfoto: Johan Gadegaard.
Ingen virksomheder på aktiemarkedspladsen First North har før oplevet, at deres aktie er blevet overtegnet så meget, som Hydracts netop er blevet det.

Holstebro: Der var udbudt aktier for mellem 31 og 35 millioner kroner, men Holstebro-virksomheden Hydract havde efterspørgsel for i alt 336 millioner.

Derfor var det langt fra alle interesserede investorer, der endte med at få en bid af kagen, da der blev lukket for fortegningen af aktien.

Den store efterspørgsel betyder, at aktieudbuddet blev overtegnet med 861 procent, hvilket ifølge direktør i Hydract, Peter Espersen, er ny rekord på aktiemarkedspladsen First North.

Annonce

- Det er et helt fantastisk rygstød, som vi på ingen måde kunne have tilladt os at forvente, det er helt vildt. Vi kunne jo have solgt virksomheden mere end tre gange, hvis vi ville, siger han.

I alt har 9.751 investorer meldt sig på banen i håb om at kunne købe sig ind i Hydract, men så mange var der slet ikke aktier til.

- Alle, der har ønsket at tegne for under 16.000 kroner, har ikke fået, og de, der har ønsket aktier for mellem 16.000 og 150.000 kroner, har fået aktier for 3.800 kroner, siger Peter Espersen.

For de investorer, der ønskede at tegne for mere end 150.000 kroner, er der lavet en individuel vurdering af, hvor stort et beløb der skulle tegnes aktier for. Men også her måtte nogen gå tomhændet derfra.

- Der er ingen, der har fået præcist det, de kom efter. Det er jo lidt af et drømmescenarie, at så mange ville tegne, men vi er også kede af at måtte skuffe nogen.

Hårdt arbejde venter

Hydract laver ventiler til drikkevareproducenter og mejerier, som i modsætning til andre løsninger på markedet bruger vand i stedet for luft. Det gør dem mere nøjagtige og mindre energikrævende.

Med den store efterspørgsel på aktierne er Peter Espersen og Hydract blevet bekræftet i, at de har fat i den lange ende.

- Det giver os en masse selvtillid, og det er fedt at mærke den opbakning, og at nogen tror på det, vi laver. Så lige nu nyder vi skulderklappet, men så skal vi også i arbejdstøjet igen og have virksomheden til at vokse, siger direktøren.

Hydract

Virksomheden ligger i Holstebro og blev startet op af Peter Espersen.

Den laver procesventiler til bryggerier, mejerier og andre drikkevareproducenter.

I 2008 indgik Hydract et udviklingssamarbejde med Carlsberg, som siden 2016 har brugt ventilerne i produktionen af øl.

I 2019 var virksomhedens omsætning på en halv million kroner. I 2020 var den tæt på 11 millioner kroner.

Hydract har i en årrække haft et udviklingssamarbejde med Carlsberg, som er begyndt at tage flere og flere af Hydracts ventiler ind i produktionen. Nu venter et arbejde med at få endnu flere drikkevareproducenter med på vognen.

- Vi skal ud at sælge en masse anlæg og vise virksomhederne vores produkt. Men det tager lang tid at sælge vores teknologi til branchen, fordi det er en omvæltning for virksomhederne at tage vores ventiler ind.

Annonce

Kortene er fordelt

Arbejdet med at få Hydract børsnoteret har stået på i flere måneder, og nu hvor fortegningsperioden er veloverstået, er næste skridt den endelige entre på det danske børsmarked.

Den dato venter lige om hjørnet. Det er nemlig fra den 21. april, at Hydract-aktien er i handlen.

- Nu har vi fordelt spillekortene, og så glæder vi os da til at følge aktien, når den kan handles på børsen, siger Peter Espersen.

Aktierne blev udstedt til en kurs på fem kroner per aktie. Efter fortegningsperioden og den store efterspørgsel er Hydracts markedsværdi på 100 millioner kroner.

Annonce
Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du klar til at droppe kontanterne?

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil For abonnenter

Birthe blev på den gamle skole efter sin mands pludselige død: - Jeg flytter aldrig, for jeg elsker at bo her

Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Har jeg pligt til at oplyse, hvem der er far til mit barn?

Danmark

Boligjagten er gået ind: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Erhverv

Jagten på en ny karriere: B.S. Christiansen skal inspirere minkavlere

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Lad os hurtigst muligt få afskaffet kontanterne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Holstebro

Nyt bilhus sælger de billigste og leaser de dyreste

Navne For abonnenter

Kanonskytte fra Nordatlanten valgte københavnerlivet fra og slog rødder i Struer

Sport

HB fik en mand smidt ud, men endte alligevel med at besejre ærkerivalerne

Annonce