x
Annonce
Kultur

Vinylcafé byder på masser af anekdoter

15. februar kl. 14 vender Jørgen Bang igen plader på Lemvig Bibliotek til Vinylcaféen. PR-foto

Lemvig: Det er et større udstyrsstykke, når musikbibliotekar Jørgen Bang skal åbne Vinylcaféen på Lemvig Bibliotek lørdag 15. februar. Han tager nemlig sit eget musikanlæg med for at få den helt rigtige lyd ud af de gamle lp'er.

Som fast bestyrer af caféen finder Jørgen Bang hver gang et nyt tema, og denne gang handler musikken og historierne om det danske pladeselskab SteepleChase Records, som blev grundlagt i 1972 af en ung studerende ved navn Nils Winther.

- Han var frivillig på det gamle jazzspillested Montmartre i København og optog nogle af koncerterne på bånd og udgav dem, fortæller Jørgen Bang, som har haft et meget passioneret forhold til jazzmusik gennem det meste af livet.

Det er sjette gang, han åbner vinylcaféen på Lemvig Bibliotek, og 15. februar vil han især koncentrere sig om den amerikanske pianist Duke Jordan, som var en af de første, der udgav en plade på SteepleChase Records. Den solgte astronomiske 750.000 eksemplarer og var dermed medvirkende til, at det lille selskab bed sig så godt fast i markedet, at det stadig eksisterer og udgiver plader. Og stadig med Nils Winther som ejer og producer. Og Duke Jordan har Jørgen Bang et særligt forhold til:

- Jeg var en slags roadie for ham tilbage i 70'erne. Men den historie gemmer jeg til Vinylcaféens gæster, lyder det fra ham.

Vinylcaféen begynder kl. 14, og der er fri entré. De gratis billetter skal dog hentes på biblioteket eller bibliotekets hjemmeside inden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce