x
Annonce
Kultur

Vinterjazz for fuld udblæsning på Lemvigegnen

Sinne Eeg, der er født og opvokset i Lemvig, kan opleves på Tuskær i Fjaltring søndag den 16. februar, hvor hun optræder sammen med den amerikanske guitarist Peter Sprague. Arkivfoto: Stephen Freiheit
Der bliver rig lejlighed til at opleve Vinterjazz på Lemvigegnen. Der er syv arrangementer fra lørdag den 15. til søndag den 23. februar. Lemvig-pigen Sinne Eeg er blandt aktørerne.

Lemvig: Vinterjazz kan i år fejre 20 års jubilæum, og igen i år bliver der i den forbindelse rig lejlighed til at opleve masser af jazz på Lemvigegnen.

- Overordnet set er denne Vinterjazz-festival en landsdækkende udvidelse af sommerens Copenhagen Jazzfestival, hvor man som lokal musikarrangør kan melde sig til, fortæller Torben Mamsen, der er Vinterjazz-koordinator i Lemvig Musikforening.

Og som han tilføjer: Vinterjazz er lys i den mørke vintertid.

Det er sjette gang, at Lemvig Musikforening står som koordinator af Vinterjazz-aktiviteterne på Lemvigegnen. Det foregår i uge otte og inkluderer også weekenden i uge syv, der er skolebørnenes vinterferie. Arrangementerne foregår fra lørdag den 15. til søndag den 23. februar, og der er hele syv lokale indslag.

Det begynder med to arrangementer lørdag den 15. februar. Her er der VinylCafé på Lemvig Bibliotek med bibliotekar Jørgen Bang. Årets emne/tema bliver musik fra det danske pladeselskab SteepleChase Records, og Jørgen Bang fortæller historien om selskabet, der blev grundlagt i 1972. Bio-Huset er vært for brunch og film - filmen offentliggøres senere.

Søndag den 16. februar er der koncert på Tuskær i Fjaltring med Lemvig-pigen Sinne Eeg, som Torben Mamsen beskriver som "vores lokale verdensstjerne af en jazzsangerinde". Sinne Eeg har selskab af den amerikanske guitarist Peter Sprague.

Torsdag den 20. februar danner Lemvig Kirke rammen om Den Danske Salmeduo bestående af Hans Esbjerg på klaver og Christian Vuust på saxofon.

Traditionen tro er der også børnejazz på programmet. Det foregår lørdag den 22. februar på Lemvig Musikskole. Årets indslag er med Jacob Veendt og Pojken Flensborg. Arrangør er Lemvig Musikskole i samarbejde med Lemvig Musikforening.

Musikforeningens andet arrangement finder sted på Lemvig Gymnasium lørdag den 22. februar om aftenen, hvor Martin Schack Kvartet spiller "Jazz På Dansk" featuring Signe Juhl.

Der sættes punktum for jazz-herlighederne søndag den 23. februar på Seniorhøjskolen i Nørre Nissum, hvor man kan høre Electric Sheep.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce