Annonce
Vinderup

Vinterbaderne udvider

Vinterbadning i Handbjerg er populært. Nu udvider klubben antallet af pladser. Foto: Morten Stricker.
Vinterbadning i Handbjerg er populært. Nu har klubben udvidet sine badetider for at få plads til flere medlemmer.

Handbjerg: Blåfrosne baller, klaprende tænder og endorfin-fyldte kroppe. Vinterbadning er populært som aldrig før. I hvert fald i Handbjerg, hvor Vinterbadeklubben på marinaen i år har måttet opgradere på medlemsfronten.

Da man for fem år siden startede op, var der omkring 70 medlemmer i klubben. Men i denne vintersæson, der startede 1. september, er der nu tilmeldt 185. Og klubben har givet plads til, at der kan svømme i alt 200 medlemmer rundt i indeværende sæson - en forøgelse på 40 pladser fra sidste år.

- Vi har udvidet badetiderne for at kunne tage nogle flere medlemmer ind. Det har vi gjort, blandt andet fordi der har været så stor efterspørgsel på at blive medlem, forklarer Henning Christensen, kasserer i Handbjerg Vinterbadeklub, der ikke tror, der går længe, før pladserne er fyldt op.

Klubben måtte sidste sæson ugentligt sige nej til to til tre medlemmer om ugen. Men i år har man fået udvidet badetiderne fra 24,5 til 70 timer i ugen.

- Vi håber jo så, at medlemmer fordeler sig ud, da vores sauna ikke er så stor, siger han.

Henning Christensen har været vinterbader i flere år. For ham er det fællesskabet og den følelse, det giver at komme ud i det kolde vand, der holder ham til:

- Det med, at man kommer fra noget koldt til noget varmt og tilbage igen, frigører en masse endorfiner. Man får gang i sit kredsløb og bliver afslappet bagefter. Og så er der en masse socialt i det også, siger han.

Sæsonen for vinterbadning i Handbjerg startede 1. september og varer indtil 30. april.

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce