Annonce
112

Synderen kan være fundet efter voldsom brand i kro: Mistanke til vinkøler

Meldingen om brand på Humlum Kro kom ind mandag morgen klokken 5.22. Foto: Johan Gadegaard
De foreløbige undersøgelser fra politiet viser, at en vinkøler måske kan have forårsaget den voldsomme brand på Humlum Kro, men der er brug for yderligere undersøgelser, oplyser politiet

Humlum: Det er tre dage siden at en voldsom brand brød ud på Humlum Kro og raserede lokalerne i en sådan grad, at bygningerne er voldsomt brandskadet. De tekniske undersøgelser af stedet er stadig i gang, men der er blevet fremsat en foreløbig teori: Branden kan være startet i en vinkøler i receptionen.

Det bekræfter vicepolitikommissær Lilian Jensen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

- Det var den første hypotese, da vi i går (tirsdag, red.) havde vores lokale kriminaltekniske center ude for at kigge efter spor, siger hun.

Men hun understreger, at det dog endnu ikke er muligt at slå fast præcist, hvad der forårsagede branden.

- Vi skal have lavet ekstra undersøgelser på torsdag med en eltekniker samt kriminaltekniske eksperter, siger Lilian Jensen.

Annonce

Låner plejehjemmet

Humlum Kro er siden marts 2019 blevet forpagtet af Kenneth og Jeanette Thomsen, der selv opdagede branden ved, at et ægtepar, der tager tidligt på arbejde, bankede på deres dør lidt over klokken fem mandag morgen. Brandens skader er omfattende, og det er stort set kun køkkenet, der var beskyttet af en branddør, der står nogenlunde intakt som før.

Parret har aflyst bookinger samt selskaber for de næste uger, en en renovering af kroen vil tage tid.

Men onsdag er der blevet indgået en aftale om, at parret kan låne det gamle plejehjem Rosengårdens faciliteter, så de stadig kan drive restaurant og holde selskaber, mens renoveringen af kroen står på.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Damer

TTH henter bagspiller i Nykøbing

Leder For abonnenter

Vi skal kunne stole på kontrolrapporterne

Der er ret stor sikkerhed for, at man ikke bliver syg af at spise danske fødevarer - eller fødevarer solgt i Danmark. Det skyldes blandt andet en ret finmasket fødevarekontrol, som er til for at sikre forbrugerne mod dårlige, ulovlige og skadelige fødevarer. Kontrollen finder sted i alle led, og resultaterne offentliggøres på fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor alle kan læse med. Mest kendt for forbrugerne er nok smiley-ordningen, som ved indgangen til butikker og restauranter fortæller, om der er styr på alt fra rengøring, til egenkontrol og papirarbejdet. Men også rapporterne fra produktionsleddet findes på nettet. Det er en fin sikkerhed for forbrugerne, men det er samtidig en velfungerende, moderne udgave af gabestokken for dem, der træder ved siden af. Derfor er det altafgørende, at vi kan stole på det, der står i Fødevarestyrelsens rapporter. Før jul - lige mens de fleste af landets husstande havde en and på indkøbssedlen - kom en rapport fra kontrolbesøget hos Dan Duck i Struer frem. Den fortalte blandt andet om massive problemer med medarbejdernes håndhygiejne. En sand bombe under virksomhedens julesalg. Problemet var blot, at rapporten indeholdt fejl på det område. Fejlen endte i medierne, og det har uvægerligt påvirket salget. Medierne havde ganske forståelig tillid til fødevarestyrelsen, præcis som forbrugerne har. Dan Duck er netop nu ved at regne på, hvad den fejlagtige rapport har kostet og forventer at lægge sag an mod Fødevarestyrelsen for de millioner, virksomheden er gået glip af. Sagen er på alle måder uheldig, og den viser bagsiden af medaljen ved et ellers velfungerende system baseret på stor tillid fra befolkningen. Vi vil have sunde og hygiejniske fødevare produceret under ordentlige forhold. Og med de offentlige kontrolrapporter har vi mulighed for at fravælge dem, vi ikke stoler på. Det er rigtig godt. Men rapporterne har en kæmpe magt, og selv myndigheder laver fejl. Men den store magt, som kontrolrapporterne har, gør det tæt på utilgiveligt at fejle.

Annonce