Annonce
Mad og drikke

Vinen og sovsen fletter fint sammen

Annonce
Annonce

Boller i karry “Grand gout” (950 gram), Meny: 89,95 kroner

Første indtryk, da låget er blevet lettet af glasset, er, at det er en velduftende karrysovs. Det bliver bekræftet, da den varmede sovs og kødbollerne kommer op på tallerkenen. Sovsen har en bærende smag af citrongræs og korianderfrø fra karryen, og mens køkkenet har været rundhåndet med saltet i sovsen, er kødbollerne meget fint balanceret i krydring. De er faste og tætte i konsistensen og har en god størrelse.

Tilsat en portion kogte ris er det svært at skelne retten fra en hjemmelavet udgave af boller i karry. Topper du med ristet kokos, burde der være basis for stille glæde rundt om bordet. Det er mængden af boller i forhold til mængden af sovs, der holder bedømmelsen på fem små stjerner.

Annonce

2017 Côtes du Rhône, Olivier & Lafont, Côtes du Rhône, Frankrig, Meny: 89,95 kroner (13,5 procent)

Medium stråfarvet og med en intens, parfumeret duft, der bølger op fra glasset: Hvide blomster, fersken, ananas, mandarinsaft og honning. Frugt og sødme dominerer også i smagen med fersken, pære og honningmelon. Lækker eftersmag af eksotisk frugt. Vinen er nærmest olieagtig i mundfornemmelsen, men har nøjagtig syre nok til at holde balancen. Alkoholen føles en smule mere brændende, end de 13,5 procent burde give anledning til, men både alkoholen og fedmen kan dæmpes ved at servere vinen godt afkølet. Vinen er lavet på viognier (70 procent), clairette og grenache blanc (15 procent hver), og man kan ikke betegne den som elegant, men den fletter udmærket sammen med den karrykrydrede sovs. Fire stjerner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce