Annonce
Lemvig

Fornemt besøg på fodboldbanen:  - Katrine var meget inspirerende

Koordinator i projektet Fodbold - En Pigesport, Rico Abildtrup Ruby, overrakte en fodbold med autografer fra alle spillere til Katrine S. Pedersen efter tirsdagens træning i Klinkby. Privatfoto
Assisterende landstræner kan være med til at give fodboldpiger troen på, at det er muligt at arbejde sig op fra mindre klubber til en stor karriere

Klinkby: Oftest er en flaske vin eller en buket blomster en erkendtlighed til gæster og foredragsholdere for at møde til et arrangement.

Men tirsdag aften havde projektet Fodbold - En Pigesport fundet på en helt anden gave til kvindelandsholdets assisterende træner, Katrine S. Pedersen, da hun var gæstetræner i Klinkby.

Rico Abildtrup Ruby, der er koordinator på projektet, kunne nemlig overrække en fodbold med alle deltagende piger og træneres autografer.

Overrækkelsen var afslutningen på en vellykket træning med pigerne.

- Det hele gik fantastisk. Banerne var gode og både piger, trænere og Katrine S. Pedersen var glade og motiverede, siger Rico Abildtrup Ruby.

Det var anden gang, Katrine S. Pedersen var på besøg i Lemvig for at være gæstetræner for en stor gruppe piger. Første gang var i efteråret 2017, og Rico Abildtrup Ruby håber, at det ikke er sidste gang, at assistentlandstræneren kommer på besøg.

- Jeg ved ikke, om det er en nødvendighed, at hun skal komme. Men det giver noget ekstra til projektet og til pigerne. Oprindeligt var målgruppen piger i årgangene U5-U12, men her ville vi gerne lave noget ekstraordinært for de lidt ældre piger. Samtidig ved vi, at både inspirationen men også det sociale er vigtigt for de årgange, siger Rico Abildtrup Ruby, der også havde roser til tirsdagens gæstetræner.

- Katrine var meget inspirerende for både spillerne og trænerne, der fik nye øvelser med hjem. Samtidig er hun en glad skikkelse og en legende i fodbolden, og hun kan fungere som rollemodel for pigerne. Hun har også begyndt sin karriere i en lille klub og derfra arbejdet sig op til at være den spiller med flest fodboldlandskampe på cv'et. Det kan være med til at give pigerne en tro på, at det kan lade sig gøre, siger Rico Abildtrup Ruby.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Annonce