Annonce
Erhverv

Vinduet på vid gab: 50 nye medarbejdere og rekordomsætning

50 nye medarbejdere er kommet til hos Kastrup, der også investerer 30 millioner kroner i nyt produktionsanlæg Arkivfoto: Thomas Maxe
Der blev ansat 50 nye medarbejdere hos vinduesfabrikanten Kastrup, der investerer 30 millioner kroner i nyt produktionsanlæg.

Holstebro: Udsigten er ganske glimrende, når verden bliver set gennem et vindue fra Kastrup.

- Det er svært at få øje på de sorte skyer. Det ser generelt meget positivt ud, lyder det fra administrerende direktør Jan Larsen fra vindues- og dørproducenten Kastrup, der har hovedkontor i Mejrup og i 2020 kunne fejre 25 års jubilæum.

Coronakrisen har ikke været mærkbar hos firmaet, der også har en fabrik i Skive. 2020 bød på masser af travlhed på grund af meget høj aktivitet på byggemarkedet og mange forbedringer af private boliger.

Annonce

Overskuddet i 2020 blev på 10,4 millioner kroner efter skat. I 2019 var overskuddet det halve. Det er dog ikke rekord, da der var større indtjening for fire-fem år siden.

Når det gælder omsætning og antallet af medarbejdere, går udviklingen til gengæld kun en vej.

- Vi har ansat omkring 50 nye medarbejdere i 2020, og vores omsætning steg med 20 procent. Det har været et meget travlt år med stor efterspørgsel. Udviklingen er fortsat ind i 2021, siger Jan Larsen, der ikke ønsker at sætte tal på, hvor stor omsætningen er hos Kastrup.

Selv om der er meget at være tilfreds med, kunne overskuddet godt have været større.

- Der er en meget stor priskrig i Danmark. Det er en udløber af Brexit, hvor de firmaer, der eksporterer til England i stedet skal afsætte deres produkter på det danske hjemmemarked, og det er med til at presse prisen i bund, så indtjeningen ikke følger med den øgede omsætning, siger Jan Larsen.

Investeringer

Men langt overvejende er det en branche med en klar overvægt af positive tendenser.

- Det kan ske, at markedet for byggeri går i stå på grund af mangel på materialer og prisstigninger på varerne, men det er ikke der, hvor vi er endnu. Jeg forventer heller ikke det bliver aktuelt for os, siger direktøren.


Vi har ansat omkring 50 nye medarbejdere i 2020, og vores omsætning steg med 20 procent. Det har været et meget travlt år med stor efterspørgsel

Jan Larsen


Til gengæld er der gang i større investeringer på fabrikkerne i Holstebro og Skive.

- Vi investerer for 30 millioner kroner i vores produktionsanlæg for at automatisere og modernisere produktionen. Det er også et klart bevis på, at vi tror på fremtiden, siger Jan Larsen, der også glæder sig over, at der er kommet et nyt showroom ved hovedkvarteret i Mejrup.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce