x
Annonce
Læserbrev

Vindmøller. Vesterhav Nord i Stjernehøring

Debat: Folkebladet Lemvig havde for kort tid siden en omtale af en såkaldt stjernehøring af udkast til miljøkonsekvensrapport for vindmølleparken Vesterhav Nord.

Det betyder, at Lemvig Kommune har mulighed for at kommentere udkastet.

Det fremgår på ingen måde af kommunens hjemmeside, hvorimod Ringkøbing-Skjern Kommune omtaler høringen på deres hjemmeside.

Dansk Naturfredningsforening(DN)-Lemvig har gjort en indsats for sammen med Lemvig Kommune at få et alternativt opstillingsmønster for møllerne så langt mod nordvest som muligt. Men Vattenfall har allerede rost sig af at ville flytte møllerne ud til den fjerneste placeringsmulighed, dog på en lang række helt ned til Bovbjerg, hvor afstanden til land er kortest.

Miljøkonsekvensrapporten skal behandle vores forslag grundigt i henhold til Energistyrelsens afgrænsningsudtalelse, så nu er det afgørende at Lemvig Kommune sikrer, at det også bliver tilfældet.

Udkastet lægger ikke skjul på, at det er den lange række helt mod syd, der har 1. prioritet.

Hvorfor sørger vore lokalpolitikere ikke for at oplyse om at denne høring er i gang?

DN-Lemvig frygter at kampen for den nordlige placering ikke får den fornødne kommunale opbakning. Vi har nu gjort både udkastet med bilag og afgrænsningsudtalelse tilgængelige på vores DN-Lemvigs hjemmeside under Nyheder.

https://lemvig.dn.dk/nyheder/kystnaere-vindmoeller/

Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce