Annonce
Lemvig

Vindmøller skal levere varme i Lemvig

Driftsleder på Lemvig Varmeværk, Svend Erik Bjerg. Foto: Michael Damsgaard
Lemvig Varmeværk vedtager grøn millioninvestering
Annonce

Lemvig: Lemvig Varmeværk går i gang med en ny investering i millionklassen. En ny elkedel samt en ny 5000 kubikmeter lagertank skal sikre forbrugerne en stabil og klimavenlig varmeforsyning.

Lemvig Varmeværk

Lemvig Varmeværk a.m.b.a er forbrugerejet, og forsyner lidt over 4000 varmeforbrugere.

Værket har fem produktionssteder.

Lemvig Varmeværk anvender biogas, flis, træpiller, bioolie og naturgas som brændsel. Og fra 2021 også elektricitet.

Elkedlen reducerer CO2-udledningen med 1500 tons over 20 år.

Lemvig Varmeværk har brug for en ny backup-kedel til de mere end 4000 hustande, der er koblet på Lemvig Varmeværks rørledninger, og en el-løsning lå lige til højrebenet. Værket kan nemlig få gratis el i perioder, hvor produktionen fra vindmøller er højere end det danske forbrug.

Annonce

Løsning

Det var driftsleder Svend Erik Bjerg, der i sin tid tænkte: hvorfor ikke benytte sig af den overskudsstrøm, der i forvejen bliver produceret via vindmøllerne i Vestjylland til at købe strømmen billigt. Sammen med en maskinmesterpraktikant gik han i gang med at udtænke løsningen.

- Essensen er, at vi skal have strømmen, når der er rigeligt med strøm, og den er billig. Det vil sige om natten og timerne midt på dagen, når forbrugerne enten sover eller er på arbejde. Og når der står en stiv kuling ind over det vestjyske landskab. Det betyder, at vi sparer på ressourcerne i de danske skove, fordi vi vil bruge mindre flis i varmeproduktionen. Og det er en investering i en mere klimavenlig varmeproduktion, siger Svend Erik Bjerg.

Annonce

Tjener sig hjem

En ny kedel ville under alle omstændigheder koste varmeværkets forbrugere et tocifret millionbeløb. Den nye elkedel og tilhørende installation er 30-40 procent dyrere, men differencen bliver tjent ind. Forventningen er, at den nye el-kedel kommer til at levere op mod 10 procent af værkets varme, og det vil betyde en årlig million-besparelse på indkøb af flis.

Den nye investering er enstemmigt vedtaget i bestyrelsen for Lemvig Varmeværk. Nu skal beslutningen til viderebehandling hos kommunen. Hvis alt går planmæssigt forventes den nye eldrevne kedel at være i brug engang i efteråret 2021.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce