Annonce
Læserbrev

Vindmølleejer. Stilstand er lig med tilbagegang

Debat: Er Struer Kommune ved at gå i stå eller løber de baglæns? Vores regerings ønske er, at reducere co2 udledningen med 70 procent i 2030, og at fremtidens boligopvarmning skal være fjernvarme eller opvarmning med vedvarende energi. Det ser ud til, at vores politikere i Struer Kommune ikke ønsker den retning, men til gengæld hører på få borgeres klager over vedvarende, grønne energikilder på trods af, at Struer Kommune selv har vedtaget en lokalplan med mulighed for at udskifte op til otte vindmøller med fem vindmøller ved Hedevej, Fousing.

Siden lokalplanen blev vedtaget for ti år siden har vi mølleejere arbejdet på vindmølleprojektet ved Hedevej, Fousing, og de sidste tre år har det været i tæt samarbejde med Struer Kommune for at få den mest optimale energikilde ud af området. Nu ser det ud til, at de løber fra aftalen, fordi der er nogle få, der klager over lokalplanen. Alle love og bekendtgørelser om mølleprojekter er overholdt, og der er ikke købt boliger op, som der er gjort i mange andre projekter, hvilket betyder, at der faktisk er ret langt til de nærmeste naboer i netop dette mølleprojekt.

Vi ønsker med dette projekt at reducere otte udtjente vindmøller til fem nye højteknologiske vindmøller med mange års teknologisk udvikling med sig. Men ønsker Struer Kommune, at vi skal fortsætte med ”at køre i vores gamle biler”? Hvis Struer Kommune ikke giver tilladelse til, at der kommer nye vindmøller, vil de gamle møller blive stående, så det er ikke et spørgsmål, om der skal være vindmøller. Strømproduktionen vil blive øget med 4,6 gange, og dermed vil der også blive betalt væsentligt mere i skat til Struer Kommune.

Siden lokalplanen blev lavet med at udskifte møller på Hedevej, Fousing, er der stadig i Langhøj-området solgt boliger. Der er kommet nye tilflyttere til området, og der er sågar også bygget nye boliger, og dette vil også ske, selvom antallet af vindmøller bliver reduceret fra otte til fem nye, højere møller.

Struer Kommune, I ønsker, at vores busser skal være el-busser, I vil have lade-stationer op for at få borgerne til at køre i elbiler. Betyder dette ikke, at I vil arbejde for at sikre den grønne, vedvarende energi i Struer Kommune, som er en del af jeres egen målsætning for kommunen? Nu tilbyder vi jer et færdigt projekt med fem nye virksomheder, der vil bidrage med skattekroner og jobs til kommunen (ifølge IDA, vil energiproduktion tiltrække virksomheder i fremtiden) og sågar også penge til lokale foreninger via den grønne pulje. Jeg ved ikke, hvor I vil finde de cirka to millioner kroner til lokale foreninger ellers? Det synes jeg, at borgerne har ret til at vide.

Jeg synes, at det er de få, der vinder og de mange, der taber, hvis projektet ikke bliver til noget. Som der er en enkelt politiker, der har påstået det modsatte.

Vi har modtaget nogle indsigelser og underskrifter i mod projektet. Men der er rigtigt mange gengangere (de samme borgere klager i flere kategorier). Med hensyn til underskriftsindsamlingen har der hængt lister over byen, som skulle samles til én liste, og der er borgere, som har skrevet sig på mange forskellige lister.

Vi har indkaldt til lokalmøder, og vi har indkaldt til nabomøder. Vi har sågar tilbudt Struer Kommunes politikere og Claus Graversen et møde med eksperter indenfor vindmølleloven og vindmøllestøj. Men dette er blevet afvist af både kommunen og de få højtråbende naboer.

Kan det passe, at bare fordi nogle få borgere laver deres egen love, bliver det til virkelighed? Kan det passe, at kommunen og vi alle sammen som borgere skal gå glip af fem virksomheder med en total investering på 150 millioner kroner, fordi nogle enkelte borgere leger selvbestaltede eksperter og gentager en løgn så mange gange, at folk begynder at tro på den? Kan det passe, at Struer Kommune ønsker tilbagegang i stedet for fremgang og lukker disse nye virksomheder ned, ligesom mange andre virksomheder og arbejdspladser er forsvundet fra Struer Kommune? Kan det passe, at Struer Kommune løber fra deres lokalplan, så virksomheder bliver tvunget til at investere i blinde? Og dermed kan Struer Kommune få færre virksomheder til at kigge denne vej og turde lægge investeringer og arbejdspladser i kommunen.

Kan det passe, at kommunen vælger stilstand og tilbagegang, bare fordi I ikke ønsker at sætte jer ind i dette projekt?

Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce