Annonce
Vinderup

Vinderups yngste pølsemand stopper: 58-årige Anders overtager

Niklas Bro Thomsen (t.v.) har solgt Grillhytten i Vinderup til Anders Magnusson (t.h.). Foto: Jan Briks
25. august er det slut. Her overdrager Niklas Bro Thomsen nøglerne til Grillhytten til den nye ejer, der blandt andet vil vriste sig fri af det for tætte samarbejde med Steff Houlberg.

Vinderup: To skaldede franskmænd i sovepose. En indianer i kano og et skinkesøm med pude. Der er blevet langet et hav af pølser over disken i de to år, Niklas Bro Thomsen har haft Grillhytten i Vinderup. Men den 25. august er det slut. Den 21-årige grillejer har solgt butikken.

- Det er med lidt blandede følelser. For det har været to gode år, og det har været skidesjovt. Så jeg kan godt mærke, at det bliver underligt at skulle forlade det hernede, siger han.

Men tankerne om at få en ny uddannelse har i længere tid kradset i baghovedet, og nu skal der gøres alvor af dem.

- Jeg er kommet frem til, at det er en tømreruddannelse, jeg skal have. Så tanken er at starte på uddannelsen til januar, og så håbe, at jeg kan finde en læreplads indtil da, siger Niklas Bro, der har en HHX-eksamen med i rygsækken, og som indtil nu har stået næsten hver dag fra tirsdag til søndag i den lille butik ved Brugsens parkeringsplads.

- Jeg har haft to ansatte også, men jeg vil helst ikke, at de står her alene, siger han.

- Jeg kommer til at savne det hele. Men det bliver også godt at komme ud og kunne ses med nogle kammerater igen i weekenderne. For når jeg har haft fridag mandag, har de jo ofte været i skole. Så jeg glæder mig til at få lidt mere socialt liv, siger han.

Annonce

Bliver lukket i en uge

Grillhytten fik han solgt midt i juli. Og det er 58-årige Anders Magnusson, der har købt den.

Han har drevet restaurant i både Danmark og Sverige de sidste 35 år og har arbejdet både i biografcafeen ved Apollon i Struer og ved Sognegården i Feldborg.

- Jeg er for ung til at trække mig helt tilbage, men jeg vil gerne trappe lidt ned og komme væk fra de her selskaber på 100-150 personer, man skal lave mad til, siger Anders Magnusson, der er uddannet kok og økonoma.

- Niklas har gjort det kanongodt hernede, så det skal jo drives videre, som han har gjort det, siger Anders Magnusson, der dog vil ændre et par ting:

- Det skal ikke domineres af Steff Houlberg. Jeg vil have min frihed til, at der også kan serveres en Langelænder eller en Gøl-pølse, siger han.

Butikken bliver lukket fra 25. august og til 2. september, hvor Anders Magnusson åbner den igen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce