Annonce
FCM

Vinderup-talent rykker ind på ulveakademiet

Pressefoto
FC Midtjylland har udstyret Rasmus Kristiansen fra Vinderup med en plads på klubben akademi.

Ikast: Hos FC Midtjylland er en af de ting, man altid er på udkig efter, unge talenter med masser af fart i støvlerne. Og det har kantspilleren Rasmus Kristiansen, der kommer fra Vinderup og har en fodboldfortid hos både Vinderup IK og FS Holstebro, som efter sommerferien rykker ind på FC Midtjyllands akademi.

- Rasmus er en hurtig, altså meget hurtig, kantspiller, som har den ærgerrighed, vi altid sætter pris på, siger akademichef Flemming Broe i en pressemeddelelse.

- Han har nogle vanvittige løb, som han oftest afslutter med gode indlæg, og derudover er han en fysisk kompetent forsvarer med stort F.

Annonce

Det unge talent fra Vinderup glæder sig til at træde ind på akademiet til en helt ny hverdag, hvor fodbold og skolegang kan gå op i harmoni med hinanden.

- Jeg betragter det som en meget stor chance, siger Rasmus Kristiansen.

Han ser akademiet som et vigtigt skridt på vejen mod drømmen om en fremtid som professionel fodboldspiller.

- Jeg har altid sagt, at jeg vil være professionel fodboldspiller, når vi snakkede om den slags i skolen, så nu gælder det for mig om at udnytte den mulighed, jeg får.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce