Annonce
Holstebro

Vinderen af Stor lokal betydning-prisen var helt paf: - Jeg var jo bare stolt over at være nomineret

- Jeg var lidt chokeret, erkender Per E. Østergård om synet af borgmester H.C. Østerby (til højre), regionsdirektør i Vestjysk Bank Region Vest Palle Hoffmann og beviset på, at han er den første vinder af Stor lokal betydning-prisen. Foto: Morten Stricker
I et stærkt felt skilte Per E. Østergård fra Nørre Felding sig alligevel ud. Han er "en ildsjæl, som har et mål, der er højere end sig selv," lyder det fra et jurymedlem.

Nørre Felding: Da det ringede på døren hos Per E. Østergård, anede han alligevel uråd.

- Mine kone plejer at være hurtig, men hun var pludselig optaget af noget andet, siger han og ler.

For Per E. Østergaard - DGI Vestjylland-formanden, idrætsrådsmedlemmet, gymnastikforeningsformanden og alt muligt andet - havde så sandelig ikke troet, at netop han skulle vinde Stor lokal betydning-prisen.

- Jeg vidste ingenting - min kone havde vidst det siden i fredags - men jeg har aldrig troet på, at jeg ville vinde. Der var jo så mange gode nomineringer og endnu flere indstillinger, hvilket heldigvis vidner om de mange gode ildsjæle i området. Jeg var jo bare stolt over at være mellem de fem nominerede, siger Per E. Østergård.

Han var indstillet for sit enorme engagement i Nørre Felding, særligt arbejdet i borgerforeningen med at redde købmanden, men også i modstanden mod minkgravene i Nørre Felding.

Annonce

Jeg er imponeret

- Det har været utroligt at læse alle de indstillinger, der har været. Jeg er imponeret over, at vi bor i et område med så mange ildsjæle, der gør en forskel, siger Lotte Littau Kjærgaard, der er direktør for kreativitet og trivsel hos Creativ Company, og sidder i den jury, som har været med til at finde vinderen af "Stor lokal betydning-prisen".

Men juryens opgave var nu engang at finde én ildsjæl, der skulle vinde, og her faldt valget på Per E. Østergård fra Nørre Felding.

- Han er et eksempel på en ildsjæl, som har et mål, der er højere end sig selv. Per E. Østergård er en person, der sætter fokus på ting, der har betydning for det nærmiljø, han er en del af. Dem er der heldigvis mange af, og det kan vi kun være stolte af, siger Lotte Littau Kjærgaard.


De utroligt mange klap på skulderen havde jeg ikke fået uden alt det her. Det har været en sand fornøjelse, og det beviser bare, hvad det hele handler om - det fællesskab man opbygger gennem frivilligheden.

Per E. Østergård, vinder, Stor lokal betydning-prisen.


Mandag eftermiddag overrakte borgmester H.C. Østerby og direktør for Vestjysk Bank, Palle Hoffmann, prisen samt 20.000 kroner - og ekstra frynsegoder...

- Jeg fik også en golfaftale med H.C. Østerby. Han er lige begyndt at spille og sagde, at vi skulle spille sammen en dag, siger Per E. Østergård, der har et handicap i golf på omkring 20.

Annonce

Klappene er den sande præmie

Den nærmeste familie var mødt frem for at hylde vinderen, og pengene skal også gå til dem.

- De har stået model til, at jeg har knoklet med de ting, jeg har kastet mig over. Jeg vil gerne give dem en oplevelse som tak. Og så skal der være til en god flaske vin til dem, der har indstillet mig, siger Per E. Østergård.

Per E. Østergaards slid for Nørre Felding førte til prisen. Han er som frivillig med i flere foreninger i landsdelen, blandt andet er han formand i Nr. Felding GIF, hvor han i år kan fejre 50 års jubilæum. Som 17-årig begyndte han som træner. Foto: Morten Stricker

Pengene er rare, og hyldesten ligeså, men det at have været nomineret har været et energi-boost, som vinderen har nydt til fulde.

- Et klap på skulderen eller en pris er den løn, de frivillige får, og det er med til at holde gejsten oppe. Efter der blev skrevet, at jeg var nomineret, har der været flere hundrede "likes" (på Facebook, red.), men også mange gode kommentarer fra for eksempel Lemvig, Skjern eller fra nogle, jeg engang har trænet. De utrolig mange klap på skulderen havde jeg ikke fået uden alt det her. Det har været en sand fornøjelse, og det beviser bare, hvad det hele handler om - det fællesskab man opbygger gennem frivilligheden, siger Per E. Østergård.

Stor lokal betydning

Det er første gang, prisen #storlokalbetydning uddeles. Prisen er et samarbejde mellem Vestjysk Bank og Dagbladet Holstebro.

Formål: "At hylde en person, forening eller virksomhed, som gør en forskel og har stor lokal betydning for dem, der bor i Holstebro Kommune, og som er med til at sikre, at Holstebro Kommune udvikler sig
aktivt og attraktivt til gavn for alle, der bor i kommunen."

Vinderen er valgt af en jury, som består af:
H.C. Østerby, Borgmester Holstebro Kommune;
Mette Højborg, direktør Kultur, Erhverv og Arbejdsmarked Holstebro Kommune;
Lotte Littau Kjærgaard, direktør kreativitet og trivsel, Creativ Company;
Jens Axel Birn, CEO Valdemar Birn;
Søren Egebjerg Pedersen, chefredaktør Dagbladet Holstebro;
Palle Hoffmann, regionsdirektør Vestjysk Bank Region Vest.

- Man kan sige, at jeg har et forenings- og fællesskabshjerte. Jeg blev faktisk lidt betænkelig, da jeg hørte, at jeg var nomineret til denne pris. Men okay. Det passer jo meget fint med, at jeg mener, man skal huske at klappe de frivillige på ryggen, sagde Per E. Østergård i forbindelse med nomineringen til den pris, han endte med at være den første vinder af. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce