Annonce
Holstebro

Vin fra 1790 fandt ikke en ny ejer

Vinen - en flaske Terrantez Borges, Madeira fra 1790, der her ses til venstre - skal trods sin alder stadig kunne drikkes. Den fandt dog ikke en ny ejermand på tirsdagens auktion. Det gjorde de to andre flasker på billedet til gengæld. Foto: Holstebro Auktioner
Madeira-vin ryger muligvis på auktion igen. I går dukkede den rigtige køber aldrig op.
Annonce

Holstebro: Nok var den både hundedyr og tudsegammel, men den var også usædvanlig sjælden; den Madeira-vin fra år 1790, som tirsdag skulle sælges hos Holstebro Auktioner.

Vinen, der var fundet i en kælder hos en tidligere vinhandler, var vurderet til en værdi af 15.000-18.000 kroner, men nåede ikke sælger og auktionarius' mindstepris.

- De rigtige købere til rigtige pris var der bare ikke i går. Når vi sammenligner med de salgspriser, der er og har været på tilsvarende flasker, synes vi, at vurderingen var den rigtige, siger vurderingsmand hos Holstebro Auktioner, Casper Hansen.

- Én ting er jo at have varen. Hvis ikke køberen er der på dagen, så bliver varen ikke solgt. Jeg skal have talt med familien og høre, om vi skal prøve flasken igen, eventuelt til en nedsat pris, for der var interesse og bud, bare ikke til den pris vi og sælger havde ønsket, tilføjer han.

Fra samme families vinkælder blev et par flasker Dow"s Vintage Port 1927 eksempelvis solgt for henholdsvis 3000 og 2600 kroner.

- Det var en fantastisk auktion med langt over 600 besøgende gennem hele dagen, siger Casper Hansen, der melder om særlig interesse for de udbudte jagtvåben, smykker, legetøj og en af de allerførste PH-lamper (solgt for 36.000 kroner).

Mens der blev solgt smykker for hundrede tusinde af kroner, så sneg legetøj sig også op i de høje prislag.

- En lille tysk legetøjsmotorcykel fra firmaet Philippe Niedermeier blev solgt for 3300 kroner, og en lille, gammel, bemalet Kaj Bojesen-hest fra 1950'erne gik for hele 5000 kroner, siger Casper Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Brændte tegn i togets borde

Holstebro

Kaffeladen klar igen efter dyr nedlukning

Debat

Ingen fik direkte besked om nedlukningen

Lemvig

14-årig død efter ulykke

Annonce