Annonce
112

Måtte bruge peberspray mod tuk-tuk-fører: 59-årig flygtede over kartoffelmark

Arkivfoto.

Vemb: Politiet måtte have pebersprayen i brug for at standse og dæmpe en 59-årig mand fra Vemb, der fredag aften bestemt ikke havde lyst til at tale med politiet.

Ifølge lokalpolitiet i Holstebro kørte manden rundt i udkanten af en mark på Vembvej i en tuk-tuk og nægtede at standse, selv om politiet bad ham om det.

- Vi havde mistanke om, at manden var spirituspåvirket, fortæller Lilian Jensen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Efter en alt andet end jævnbyrdig "biljagt" i kanten af en kartoffelmark lykkedes det politiet at få tuk-tuken standset og den 59-årige fører bragt til ro.

Han endte dog kun med at blive sigtet for overtrædelse af ordenbekendtgørelsen for ikke at ville efterkomme politiets anvisninger. Da manden kørte på en mark, der ikke er omfattet af færdselsloven, kom mistanken om spirituskørsel aldrig i spil, oplyser lokalpolitiet i Holstebro.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce