Annonce
Ulfborg/Vemb

Vildtslagteriet tog springet fra Vedersø: Nu har de succes i Ulfborg

I vildtslagteriet på Industriarealet i Ulfborg har man haft held med at åbne op for salget til private kunder. Kunder, der kommer både fra Ringkøbing og Ulfborg for at købe kronvildt. Foto: Jan Briks
Det er ikke nogen nem branche at være i, men ejerne af vildtslagteriet Vedersø Vildt har succes på trods. Sidste år søgte de mod nye græsgange, da de tog springet fra Vedersø til Staby. Et valg, de bestemt ikke har fortrudt.
Annonce

Ulfborg: For halvandet år siden tog de springet. For kødkrogene bugnede af et stadigt stigende antal kronhjorte, og lokalerne i Vedersø var blevet for små. Så de tre ejere af vildtslagteriet Vedersø Vildt lejede sig ind i gamle autoophug-lokaler på Industriarealet i Ulfborg, hvor de brugte to millioner kroner på at gøre lokalerne slagterivenlige.

Lørdag er det et år siden, at dørene til de nye lokaler, blev åbnet for kunderne.

Med renoveringen er der blevet plads til en lille butik i forlængelse af produktionen, som har åbent hver fredag. Og for vildtslagteriet, der fortsat henter størstedelen af sin omsætning hos grossister, har den sat skub i salget til private - og dermed også avancen.

- Omsætningen tror jeg, er den samme som sidste år. Men avancen er steget, og vi har fået langt bedre plads og er kommet tættere på kunderne. Så vi har bestemt ikke fortrudt flytningen, siger medindehaver Morten Midtgård Hansen.

Siden før sommerferien har slagteriets butik kørt med et "Ret Vildt"-koncept, som er faldet i god jord hos kunderne.

Konceptet er færdiglavede convenience-retter, der blot skal i ovnen eller steges på panden.

- Jeg tror, at det har gjort tilberedningen meget håndgribeligt for nogle, som måske kunne være i tvivl om, hvordan kødet skal tilberedes, siger medindehaver Søren Thygesen, der skyder på, at der ugentligt bliver langet plus 100 retter over disken.

- Det er blevet en succes. Også mere end vi havde troet, det ville blive, siger Morten Midtgård Hansen, der har måttet hyre en medarbejder ind til stå for det ugentlige salg.

Der er gang i produktionen hos Vedersø Vildt, der for et år siden åbnede dørene til butik og slagteri i Ulfborg. Foto: Jan Briks
Annonce

En svær branche

Slagteriet slagter både kronvildt for jægerne, opkøber og bearbejder kød til eget salg og sælger videre til grossister.

- Det er en svær branche, og man skal brænde for det, hvis man skal være i det. For det er ikke noget, man spinner guld på, og man kommer bestemt ikke sovende til pengene, siger Søren Thygesen og tilføjer:

- Især i de her år, hvor kødbranchen er presset, og hvor grossisterne køber hjortekød hjem fra udlandet - til priser, som vi ikke kan konkurrere med. Men det er så ofte heller ikke fra dyr, der har gået ude i naturen, som her i Danmark. Vores styrke er jo netop, at det er lokale dyr, og at kvaliteten er i top, siger Søren Thygesen, der fortsat har en tyrkertro på forretningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Venø Færgen fylder 10 år

Annonce