Annonce
Ulfborg/Vemb

Vildtslagteriet tog springet fra Vedersø: Nu har de succes i Ulfborg

I vildtslagteriet på Industriarealet i Ulfborg har man haft held med at åbne op for salget til private kunder. Kunder, der kommer både fra Ringkøbing og Ulfborg for at købe kronvildt. Foto: Jan Briks
Det er ikke nogen nem branche at være i, men ejerne af vildtslagteriet Vedersø Vildt har succes på trods. Sidste år søgte de mod nye græsgange, da de tog springet fra Vedersø til Staby. Et valg, de bestemt ikke har fortrudt.

Ulfborg: For halvandet år siden tog de springet. For kødkrogene bugnede af et stadigt stigende antal kronhjorte, og lokalerne i Vedersø var blevet for små. Så de tre ejere af vildtslagteriet Vedersø Vildt lejede sig ind i gamle autoophug-lokaler på Industriarealet i Ulfborg, hvor de brugte to millioner kroner på at gøre lokalerne slagterivenlige.

Lørdag er det et år siden, at dørene til de nye lokaler, blev åbnet for kunderne.

Med renoveringen er der blevet plads til en lille butik i forlængelse af produktionen, som har åbent hver fredag. Og for vildtslagteriet, der fortsat henter størstedelen af sin omsætning hos grossister, har den sat skub i salget til private - og dermed også avancen.

- Omsætningen tror jeg, er den samme som sidste år. Men avancen er steget, og vi har fået langt bedre plads og er kommet tættere på kunderne. Så vi har bestemt ikke fortrudt flytningen, siger medindehaver Morten Midtgård Hansen.

Siden før sommerferien har slagteriets butik kørt med et "Ret Vildt"-koncept, som er faldet i god jord hos kunderne.

Konceptet er færdiglavede convenience-retter, der blot skal i ovnen eller steges på panden.

- Jeg tror, at det har gjort tilberedningen meget håndgribeligt for nogle, som måske kunne være i tvivl om, hvordan kødet skal tilberedes, siger medindehaver Søren Thygesen, der skyder på, at der ugentligt bliver langet plus 100 retter over disken.

- Det er blevet en succes. Også mere end vi havde troet, det ville blive, siger Morten Midtgård Hansen, der har måttet hyre en medarbejder ind til stå for det ugentlige salg.

Annonce
Der er gang i produktionen hos Vedersø Vildt, der for et år siden åbnede dørene til butik og slagteri i Ulfborg. Foto: Jan Briks

En svær branche

Slagteriet slagter både kronvildt for jægerne, opkøber og bearbejder kød til eget salg og sælger videre til grossister.

- Det er en svær branche, og man skal brænde for det, hvis man skal være i det. For det er ikke noget, man spinner guld på, og man kommer bestemt ikke sovende til pengene, siger Søren Thygesen og tilføjer:

- Især i de her år, hvor kødbranchen er presset, og hvor grossisterne køber hjortekød hjem fra udlandet - til priser, som vi ikke kan konkurrere med. Men det er så ofte heller ikke fra dyr, der har gået ude i naturen, som her i Danmark. Vores styrke er jo netop, at det er lokale dyr, og at kvaliteten er i top, siger Søren Thygesen, der fortsat har en tyrkertro på forretningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Sport

Fahn blev jysk mester uden kamp

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Kultur

Samarbejder om mytisk udstilling med verdens største museum: - Deres toiletfaciliteter er større end Holstebro Museum

Annonce