Annonce
Holstebro

Vil udvide lakseprojekt: - Det kan øge omsætningen med en million kroner

Næste led i Idom-Råsted Borgerforenings planer om et laksemekka skal nu føres igennem. Nu venter borgerforeningen blot på svar fra kommunen. Arkivfoto

Laksemekkaet i Idom har store planer. Nu ansøger man kommunen om støtte til markedsføring og nye hytter.

Idom: Det var lige knapt nok, at man nåede at blive færdig, da en arbejdsgruppe under Idom-Råsted Borgerforening sidste år kunne byde nye gæster velkomne i de fire nyopførte hytter, som borgerforeningen havde fået stillet op. Ideen på længere sigt er at gøre Idom-Råsted til et samlingssted for blandt andet lystfiskerturister. Sidste år var første spadestik med opsættelsen af fire hytter til overnatning.

Nu tager udvalget under borgerforeningen spadestik nummer to. Borgerforeningen har sendt en ansøgning ind til kommunen om støtte til en lang række forbedringer af området. Blandt andet vil man i borgerforeningen opsætte yderligere to hytter, lave solcelleventilation på hytterne og indkøbe syv nye sæt borde og bænke til naturområdet. Og så skal der satses stort på markedsføring:

- Det var meget sent, at vi sidste år fik tilladelse til at sætte hytterne op, så vi nåede næsten ikke at gøre opmærksomme på dem. Så i år er det vigtigste at få markedsført projektet og få skabt noget opmærksomhed, siger Jan Schmidt-Nielsen, formand for arbejdsgruppen. Skæringsdatoen, såfremt ansøgningen går igennem ved kommunen, hedder 16. april, når laksesæsonen starter. Det er dog tvivlsomt, at man når at stille de to ekstra hytter op inden da.

Borgerforeningen havde oprindeligt søgt kommunen om 209.500 kroner, men det beløb er i Erhvervs- og turismeudvalgets indstilling kortet ned til 109.500 kroner. Derfor har borgerforeningen ligeledes søgt om midler hos flere andre fonde - heriblandt LAG.

I ansøgningen til kommunen lægger borgerforeningen vægt på, at laksemekkaet med de nye tiltag vil medføre en øget omsætning i kommunen på omkring en million kroner i 2018.

- Det er jo ikke helt solide tal. Men er beregnet ud fra, hvor stor væksten har været de sidste 3-4 år. Så ved at markedsføre det bedre burde vi kunne tiltrække endnu flere lystfiskere, der jo så vil lægge en stor omsætning her, hvor man så vil købe mad, overnatte, købe udstyr og dagligvarer, siger Jan Schmidt-Nielsen.

På sigt ønsker borgerforeningen i øvrigt at anlægge et Storålaksens Hus, der skal fungere som samlingssted for lystfiskerne.

Annonce
Holstebro

Spisested har været 'forladt' i over fire måneder: Gæster undrer sig

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restaurant åbner igen, men udfordringen er ikke løst endnu

Holstebro For abonnenter

De ældre skal have de fleste penge, men minimumsnormeringer kan splitte byrådet

Struer

Kommuner: Lad os bare få en Naturnationalpark i Klosterheden

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Et ansvar, som de unge ikke har fortjent at stå med, men skal have ros for at løse efter bedste evne

Holstebro

Den gamle beredskabsbygning undersøges for giftstof-forurening: Nabo tør ikke spise frugt fra haven

Sport For abonnenter

Trods halvstort TTH-nederlag i Lissabon: - Vi har stadigt en chance i returkampen

Kultur

Livet fejres med musik og sang i kirke

Navne

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Struer

Tagsten kan blæse ned og træer kan vælte: DMI advarer mod voldsomt vejr torsdag

Erhverv

Ville du kunne klare dig gennem en dag på lidt olivenolie, et par græskarkerner og måske et par bær? For Josep er det hverdag, og diæten giver ham masser af energi som både musiker og ingeniør

Erhverv For abonnenter

Har besejret det svære skifte: Virksomheden har overlevet tre generationer

Holstebro

Gågadebutik flytter ind i 'Det Gule Hus'

Annonce