Annonce
Holstebro

Vil udvide lakseprojekt: - Det kan øge omsætningen med en million kroner

Næste led i Idom-Råsted Borgerforenings planer om et laksemekka skal nu føres igennem. Nu venter borgerforeningen blot på svar fra kommunen. Arkivfoto

Laksemekkaet i Idom har store planer. Nu ansøger man kommunen om støtte til markedsføring og nye hytter.

Idom: Det var lige knapt nok, at man nåede at blive færdig, da en arbejdsgruppe under Idom-Råsted Borgerforening sidste år kunne byde nye gæster velkomne i de fire nyopførte hytter, som borgerforeningen havde fået stillet op. Ideen på længere sigt er at gøre Idom-Råsted til et samlingssted for blandt andet lystfiskerturister. Sidste år var første spadestik med opsættelsen af fire hytter til overnatning.

Nu tager udvalget under borgerforeningen spadestik nummer to. Borgerforeningen har sendt en ansøgning ind til kommunen om støtte til en lang række forbedringer af området. Blandt andet vil man i borgerforeningen opsætte yderligere to hytter, lave solcelleventilation på hytterne og indkøbe syv nye sæt borde og bænke til naturområdet. Og så skal der satses stort på markedsføring:

- Det var meget sent, at vi sidste år fik tilladelse til at sætte hytterne op, så vi nåede næsten ikke at gøre opmærksomme på dem. Så i år er det vigtigste at få markedsført projektet og få skabt noget opmærksomhed, siger Jan Schmidt-Nielsen, formand for arbejdsgruppen. Skæringsdatoen, såfremt ansøgningen går igennem ved kommunen, hedder 16. april, når laksesæsonen starter. Det er dog tvivlsomt, at man når at stille de to ekstra hytter op inden da.

Borgerforeningen havde oprindeligt søgt kommunen om 209.500 kroner, men det beløb er i Erhvervs- og turismeudvalgets indstilling kortet ned til 109.500 kroner. Derfor har borgerforeningen ligeledes søgt om midler hos flere andre fonde - heriblandt LAG.

I ansøgningen til kommunen lægger borgerforeningen vægt på, at laksemekkaet med de nye tiltag vil medføre en øget omsætning i kommunen på omkring en million kroner i 2018.

- Det er jo ikke helt solide tal. Men er beregnet ud fra, hvor stor væksten har været de sidste 3-4 år. Så ved at markedsføre det bedre burde vi kunne tiltrække endnu flere lystfiskere, der jo så vil lægge en stor omsætning her, hvor man så vil købe mad, overnatte, købe udstyr og dagligvarer, siger Jan Schmidt-Nielsen.

På sigt ønsker borgerforeningen i øvrigt at anlægge et Storålaksens Hus, der skal fungere som samlingssted for lystfiskerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Annonce