Annonce
Struer

Vil skabe endnu flere småjobs til folk på kanten

Steffen Brandt vil gerne hjælpe organisationen Code of Care med at få endnu flere virksomhedsledere til at yde en indsats for at finde småjobs til folk, som har svært ved at finde et job på fuldtid fra dag ét. Foto: Code of Care
Code of Care og Struer Kommune inviterer til inspirationsaften for at få endnu flere i arbejde med et indspark i debatten fra Steffen Brandt fra TV2 som et af højdepunkterne.

Struer: Code of Care i både Struer og Holstebro arbejder på at få endnu flere virksomhedsledere til at påtage sig et socialt ansvar, og i Struer bliver der nu arrangeret et stort arrangement med Steffen Brandt fra TV2 som trækplaster torsdag den 11. april for at få endnu flere til at hjælpe mennesker på kanten af det eksistrende arbejdsmarked ud i et job.

Og det behøver ikke nødvendigvis at være på fuld tid fra dag ét.

Snarere tværtimod.

Der er først og fremmest behov for flere småjobs, og i Struer Kommune kan man se, hvordan samarbejdet med virksomhederne, som har tilsluttet sig principperne i samarbejdet omkring Code of Care, giver resultater, når de rækker hånden frem og indgår i et samarbejde med både Jobcenter Struer og Struer Kommune.

- Struer Kommune har et godt samarbejde med Code of Care og kommunens virksomheder, og man har i øjeblikket 75 borgere ude i småjobs, og flere af dem har udsigt til at kunne få arbejde på helt almindelige vilkår. Så vi er slet ikke i tvivl om, at det er en stor gevinst, at områdets erhvervsliv aktivt rækker hånden ud til dem, der har behov for det. Det er en opgave, som ingen kan løse alene, og derfor er det essentielt, at vi i fællesskab hjælper hinanden med at udvikle et rummeligt arbejdsmarked, siger Pernille Hviid Englund, der er teamleder på Jobcenter Struer i en pressemeddelelse om arrangementet den 11. april.

Udviklingschefen, Tommy Wølk, fra Code of Care håber på 180 deltagere.

- Men 150 eller 100 vil også være fint, understreger han.

Det vigtigste er at få skabt opmærksomhed blandt områdets virksomhedsledere om mulighederne.

- Vi vil meget gerne hjælpe flere i job. Det kan være to gange tre timer om ugen. Eller ti timer. Antallet af timer er ikke det afgørende. Det vigtigste er, at vi få fortalt om, hvordan det kan være en hjælp for både den enkelte, der kommer i arbejde, og for virksomhederne, forklarer Tommy Wølk.

Arrangementet, som bliver afholdt på B&O, byder derfor på indlæg fra både de lokale virksomhedsledere, som allerede har fået gode erfaringer med at skabe småjobs, en repræsentant for Code of Care i Holstebro og så et indspark fra Steffen Brandt, som får både sin faste korsanger fra København og sin lydmand fra Sønderjylland med til Struer.

- Vi glæder os til at invitere inden for til en inspirerende aften, hvor vi samler erhvervsfolk og virksomheder i Struer og omegn om at gøre en fælles indsats. Som virksomheder kan vi være med til at gøre en stor forskel for den enkelte, og sammen kan vi høste frugterne. Vi håber, at vi får stor opbakning til arrangementet, siger Lasse Skovgaard Jensen fra B&O.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce