Annonce
Lemvig

Vil lyse vinteren op i flere byer

Det var et enigt udvalg, der godkendte, at Vej og Park løbende kan arbejde videre med planen og etablere vinter- og julebelysning ved kommende anlægsarbejder. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Forslag om ny vinter- og julebelysning i både Lemvig, Harboøre og Thyborøn skal gøre det hyggeligere at gå i byerne

Lemvig: Vinteren er også mørketiden, og i Danmark kan det endda være særdeles mørkt og dunkelt en stor del af dagen. Derfor arbejder kommunen med en plan, der skal gøre det mere attraktivt at gå en tur i byen.

- Det handler om belysninger i den mørke tid. Vi skal tænke over, om der måske er mulighed for at lyse bedre op i de mørke måneder, så det skaber en god stemning og vil gøre det mere attraktivt at færdes i vore byer, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Steffen Damsgaard (V).

Udvalget behandlede forslaget på sit seneste møde og godkendte en plan for, hvad der kan arbejdes videre med.

Planen beskriver nogle områder i både Lemvig, Harboøre og Thyborøn, hvor der med fordel kan skabes en mere hyggelig belysning, når man alligevel arbejder med plantning af træer eller opsætning af blomsterkummer. Allerede nu står der nogle steder krykker i bybilledet med små lyskæder, men måske kan der også skabes belysning i forbindelse med træer, juletræer, eksisterende ankre, høfdeblokke eller anden beplantning. I Lemvig peger planen blandt andet på det store parkeringsareal foran Kvickly, men også på Kirketorvet, Ågade, Østergade samt enkelte andre punkter. I Thyborøn er der især fokus på Bredgade og kirken, mens der i Harboøre kigges på nedslagssteder som ankeret ved kirken samt stationen, men også flere andre steder. I dagsordenen er belysningen omtalt som julebelysning.

- Men det handler om både vinter- og julebelysning. En del af lysene kan måske være tændt allerede i oktober og fortsætte ind i januar og februar. Og så kan man supplere med øget belysning i juletiden, siger Steffen Damsgaard.

Det var et enigt udvalg, der godkendte, at Vej og Park løbende kan arbejde videre med planen og etablere vinter- og julebelysning ved kommende anlægsarbejder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce