Annonce
Lemvig

Vil lyse vinteren op i flere byer

Det var et enigt udvalg, der godkendte, at Vej og Park løbende kan arbejde videre med planen og etablere vinter- og julebelysning ved kommende anlægsarbejder. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Forslag om ny vinter- og julebelysning i både Lemvig, Harboøre og Thyborøn skal gøre det hyggeligere at gå i byerne

Lemvig: Vinteren er også mørketiden, og i Danmark kan det endda være særdeles mørkt og dunkelt en stor del af dagen. Derfor arbejder kommunen med en plan, der skal gøre det mere attraktivt at gå en tur i byen.

- Det handler om belysninger i den mørke tid. Vi skal tænke over, om der måske er mulighed for at lyse bedre op i de mørke måneder, så det skaber en god stemning og vil gøre det mere attraktivt at færdes i vore byer, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Steffen Damsgaard (V).

Udvalget behandlede forslaget på sit seneste møde og godkendte en plan for, hvad der kan arbejdes videre med.

Planen beskriver nogle områder i både Lemvig, Harboøre og Thyborøn, hvor der med fordel kan skabes en mere hyggelig belysning, når man alligevel arbejder med plantning af træer eller opsætning af blomsterkummer. Allerede nu står der nogle steder krykker i bybilledet med små lyskæder, men måske kan der også skabes belysning i forbindelse med træer, juletræer, eksisterende ankre, høfdeblokke eller anden beplantning. I Lemvig peger planen blandt andet på det store parkeringsareal foran Kvickly, men også på Kirketorvet, Ågade, Østergade samt enkelte andre punkter. I Thyborøn er der især fokus på Bredgade og kirken, mens der i Harboøre kigges på nedslagssteder som ankeret ved kirken samt stationen, men også flere andre steder. I dagsordenen er belysningen omtalt som julebelysning.

- Men det handler om både vinter- og julebelysning. En del af lysene kan måske være tændt allerede i oktober og fortsætte ind i januar og februar. Og så kan man supplere med øget belysning i juletiden, siger Steffen Damsgaard.

Det var et enigt udvalg, der godkendte, at Vej og Park løbende kan arbejde videre med planen og etablere vinter- og julebelysning ved kommende anlægsarbejder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Lyngvilds peptalk til iværksættere

Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Sport

Fra bølgedal til guldskvulp

Annonce