Holstebro

Vil lukke motorvejshuller - men først i 2023

Det vil koste omkring 500 millioner kroner at opgradere de to motorvejshuller til motorvej. Samlet set vil de tre regeringspartier og Dansk Folkeparti bruge 112 milliarder kroner på nye og eksisterende indfrastrukturprojekter. Foto: Morten Stricker
Regeringen og Dansk Folkeparti har sat 500 millioner kroner af til at lukke motorvejshuller både nordøst og vest om Herning.

Nordvestjylland: Holstebro-motorvejen kan se frem til at blive koblet på det eksisterende motorvejsnet i 2023, hvis det står til regeringen og Dansk Folkeparti.

Og det bliver ikke bare det ene af motorvejshullerne, der bliver lukket.

De tre regeringspartier og Dansk Folkeparti vil lukke hullet både nordøst om Herning, som motorvejsgruppen "Motorvej hele vejen" i Holstebro har kæmpet hårdt for - men også hullet vest om Herning.

- Jeg er glad for, at regeringen har prioriteret motorvejen, og at den er prioriteret med rigtige penge og et tidsperpektiv, siger Venstres Thomas Danielsen.

Skal planen blive til virkelighed, kræver det dog, at der fortsat er et borgerligt flertal efter valget.

- Men i modsætning til Socialdemokraternes udspil, så har vi finansieringen og sat et årstal på. Vores plan er ikke bare en ønskeliste. Det er en prioriteret plan med både tilvalg og fravalg, siger Danielsen.

Dansk Folkepartis Dennis Flytkjær peger på trafiksikkerheden som den afgørende faktor.

- Havde vi kun lukket det ene hul, så havde vi stadig stået med en trafiksikkerhedsmæssig udfordring. Nu løser vi problemet en gang for alle, siger Flytkjær.

Det vil koste omkring 500 millioner kroner at opgradere de to motorvejshuller til motorvej. Samlet set vil de tre regeringspartier og Dansk Folkeparti bruge 112 milliarder kroner på nye og eksisterende indfrastrukturprojekter i perioden mellem 2021 og 2030.

Trods udmeldingen i dag fortsætter den lokale motorvejsgruppe sit arbejde.

- Det er super godt, at man vil lukke begge huller, men i motorsvejsgruppen har vi hele tiden haft Rute 18 som vores fokus og første prioritet. Derfor vil vi fortsat - på en sober måde - presse på for at sikre, at hullerne lukkes i dén rækkefølge, siger Tom Bach Nielsen, produktionschef hos Jyden Bur A/S og medlem af motorvejsgruppen.

0/0
Annonce
Holstebro

Miraklet udeblev: Cecilie tabte kampen

Holstebro

Efter kun fire dage: Vestjysk Stram Kurs-kandidat er fyret

Holstebro

To politikere fik røg af et par vestjyske kokke

Holstebro For abonnenter

Det er ikke flovt at sige man har brug for hjælp til eksamensangst

Holstebro

De pynter ikke, de har tvivlsom effekt, og de er lavet af miljøskadelig plastik - Lars Stampe har ny idé til valgplakater

Holstebro For abonnenter

Til minde om en mand, hvis kælenavn sagde alt: "Tivoli Hans"

Holstebro

Ligger i strid med kommunen: Vi er både magtesløse og helt til grin

Holstebro

Ikke flere heste med feber: Nu lysner det for rideklubben

Annonce