Annonce
Holstebro

Sundhedsplejerske vil lave mødested for homoseksuelle og transpersoner

Der skal være et mødested i Holstebro, hvor unge personer inden for LGBT-miljøet, mener Lone Kjær Hein. Arkivfoto: Jens Thaysen
Holstebro mangler et mødested for bøsser, lesbiske, transkønnede og andre LGBT-personer, lyder det fra Lone Kjær Hein, der forsøger at få et lokalt mødested på benene.
Annonce

Holstebro: Tidligere undersøgelser har vist, at der blandt lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner er en overrepræsentation af selvmordsforsøg hos børn og unge i LGBT-populationen. Og LGBT-personer kæmper generelt set mere med ensomhed, angst og depression.

Og spørger man sundhedsplejerske Lone Kjær Hein, mangler der i Holstebro et lokalt mødested, for de unge LGBT-personer.

- For nogle er det en udfordring, at der i Holstebro eksempelvis ikke er et bøsseværtshus. Og mange i provinsen har ikke nogen steder at gå hen - især når man er ung, siger hun.

Derfor forsøges der nu at få skabt et mødested i Holstebro - med støtte fra Aura - et landsdækkende initiativ målrettet unge, der bryder med normer for køn og seksuel orientering.

- For mig handler det om at få skabt et miljø, så unge, der er LGBT, har de samme muligheder som andre steder i landet, siger hun.

LGBT er en international betegnelse, som dækker over lesbiske, bøsser (gay), bi- og transpersoner.

Når man skriver + efter bogstaverne er det for at inkludere flere grupper.

Annonce

For de unge - med de unge

Endnu ved hun ikke, hvor mange i Holstebro der vil få glæde af initiativet.

Tanken er, at mødestedet skal være enten en gang i ugen eller hver 14. dag - muligvis i Subhuset i Holstebro.

- Jeg har snakket med flere om, om ikke det skulle være i Kondomeriet. Det, synes nogle, er for klinisk. Subhhuset er mere neutralt og er mere "for de unge - med de unge", siger Lone Kjær Hein.

Hun er nu - i de indledende faser - gået på jagt efter frivillige, der vil stå for projektet.

- Flere lokale forældre, der har børn, som er homoseksuelle, har vist interesse for at støtte op om det. Så nu skal vi se om vi kan skaffe frivillige nok til at starte en Aura-gruppe op, siger hun.

For at få sat gang i initiativet inviterer den lokale tovholder nu til informationsmøde den 2. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce