Annonce
Holstebro

Vil lave landets første plastik-politik

- Det er ikke en krig mod plast. Men vi kan med omtanke både nedbringe mængden af plast, som vi anvender - og vi kan samtidig blive endnu bedre til at genanvende, siger Karsten Filsø (SF).
- Vi skal bruge mindre plast og genanvende mere, siger SF's Karsten Filsø, der sammen med resten af miljøudvalget tager til Norge for at hente inspiration.

Holstebro: Onsdag eftermiddag satte de fem medlemmer af kommunens natur- miljø- og klimaudvalg kursen mod Bergen i Norge.

Her skal de over de næste par dage hente inspiration til den plasthandleplan, der gerne skal blive til virkelighed i løbet af efteråret - og som skal være den første i landet:

- Det er ikke en krig mod plast. Men vi kan med omtanke både nedbringe mængden af plast, som vi anvender - og vi kan samtidig blive endnu bedre til at genanvende, siger formand for udvalget Karsten Filsø.

Det er ham, der har fået inspirationsturen op at stå, hvor der ud over de fem politiske medlemmer også er fire embedsmænd med.

Bergen Kommune lavet Norges første plasthandleplan, og gennem sit arbejde i KIMO (Kommunernes internationale miljøorganisation. red.) kender Filsø Bergens miljøchef, der vil fortælle om arbejdet med plast samt ikke mindst, hvordan Bergen-borgerne er involveret i projektet.

- Vi har i Holstebro en betydelig plastindustri, der faktisk er både meget ansvarlige og gode til at genanvende, så vi er bestemt ikke ude i en kampagne mod plast. Men der er mange ting, som vi kan gøre, og det er det, som vi skal have inspiration til, fortæller Karsten Filsø.

Herudover skal delegationen fra Holstebro se og høre nærmere om Bergen Kommunes grønne og blå tilgang til planlægning og borgerinddragelse.

- Vi skal se på forskellige løsninger med vand, både regnvandshåndtering og vandet som nabo. Vi skal se på affaldshåndtering i den gamle middelalderby, og endelig skal vi høre om byens grønne skifte i transporten, altså flere elbiler, flere cyklende og gående, og bedre kollektiv trafik, fortæller Filsø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce