Annonce
Holstebro

Vil komme blødende kulturliv til undsætning: Det kan ikke passe, at man må se fodbold, men ikke høre musik

Thomas Danielsen har den seneste tid været i kontakt med det lokale kulturliv, som ønsker at kunne lukke flere mennesker ind. Nu kræver han og det øvrige Venstre lempelser på området. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Kulturlivet er hårdt presset af, at det ikke må lukke flere end 500 publikummer ind. Nu skal der gøres op med den slags "lemfældige beslutninger", mener Thomas Danielsen (V).
Annonce

Holstebro: "Tilfældig politisk selektering", kalder Thomas Danielsen det. Eller kort og godt: Et fejlskud.

Det er folketingsmedlemmet for Venstres holdning til, at der må komme flere tilskuere til håndbold og fodbold, men ikke i Lystanlægget eller Musikteatret Holstebro eksempelvis.


Det er bare så tydeligt, hvilke konsekvenser det får, når man laver så lemfældige beslutninger. Det er uhensigtsmæssigt

Thomas Danielsen, MF, Venstre.


- Det giver ikke mening, at mange må se fodbold, så længe der er 500 mennesker-sektorer, men man må ikke sidde og høre musik, siger Thomas Danielsen.

- Det er bare så tydeligt, hvilke konsekvenser det får, når man laver så lemfældige beslutninger. Det er uhensigtsmæssigt, tilføjer han.

Og det skal nu høre op ifølge Venstre, der i disse timer presser på for at få åbnet op for de corona-restriktioner, som betyder, at Superligaen i fodbold må lukke flere ind, hvis det sker i sektorer med 500 publikummer hvert sted. TTH Holstebro havde torsdag aften lov til at huse 1250 tilskuere.

Thomas Danielsen har den seneste tid været i kontakt med det lokale kulturliv, heriblandt en oprørt formand for Kulturperlen i Poul Hornshøj, der i ugevis har kæmpet for at få lov til at huse flere end 500 publikummer. 500 ekstra gæster kan være forskellen på et underskud og at gå i nul, mener Poul Hornshøj.

- Det er en skændsel. Kulturministeren (Joy Mogensen (S), red.) er i den grad med til at slagte kulturlivet. Vi har bevist, at vi kan overholde alle regler, men modsat sporten så får vi som forening ingen hjælp, sagde Poul Hornshøj i den forbindelse.

Thomas Danielsen er enig i, at der er brug for akut hjælp. For netop Kulturperlen vil en lempelse komme for sent, fordi sommerens sidste onsdagskoncert var i onsdags, men andre kultur-arrangementer sukker efter hjælp.

- Det er behov for, at en hel branche løftes, og det håber jeg, at de andre partier er enige i, siger Thomas Danielsen og tilføjer:

- Det her er ikke bare for at hjælpe Poul Hornshøj. Det skal komme bredt til gavn. Det skal hjælpe hele Danmark.

Thomas Danielsen håber at få en aftale færdig allerede fredag, som igen vil være en del af en større aftale, som offentliggøres snarest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Hvis Råsted-farm går fra mistanke til smittet: 18-20 avlere vil blive hevet med i faldet

Annonce