Annonce
Erhverv

'Vil ikke forstyrres': Kommunalt kontor lukker for al service i to uger for at høvle sig gennem sagspukkel

Presset på kommunens Plan og Miljø-afdeling har været ekstraordinært højt i 2021, og nu tager afdelingen to uger bag lukkede døre og uden forstyrrende telefoner for at høvle af bunken. Foto: Søren E. Alwan
Det har i 2021 væltet ind med især private byggeansøgninger til planafdelingen i Struer Kommune - nu slukkes der for telefonen i to uger, hvor afdelingens ansatte kun skal arbejde med at gøre bunken mindre.

Struer: - En ekstraordinær situation.

Så kort beskriver centerchef for Plan og Miljø ved Struer Kommune, John Patuel Hansen, baggrunden for at byggekontoret har ladet telefonerne ringe uden svar i denne uge og gør det igen i uge 48.

Målet er at give de ansatte uforstyrret arbejdstid til at kaste sig over en bunden opgave, som bliver at nedbringe sagsbunkerne og behandlingstiden.

Annonce

Det drastiske skridt er ifølge John Patuel Hansen nødvendigt for at fjerne noget af puklen af især byggeansøgninger til enfamiliehuse, der er væltet ind i 2020 og 2021.

Vi har ikke kunnet følge med de ekstraordinært mange ansøgninger, og det er vi grundigt trætte af. Nu giver vi den en ordentlig skalle i de to uger.

John Patuel Hansen, Centerchef for Plan og Miljø, Struer Kommune

På det seneste møde i teknik-, miljø- og klimaudvalget viste en opgørelse 73 uafsluttede byggesager, og at bunker har vokset sig større og større for hvert kvartal.

- Vi har ikke kunnet følge med de ekstraordinært mange ansøgninger, og det er vi grundigt trætte af. Nu giver vi den en ordentlig skalle i de to uger, siger John Patuel Hansen.

Fra neden

Rækkefølgen i bunkerne er også lagt fast: Der startes fra neden, altså dem, der har ventet længst på at få afgjort deres sag.

- Det synes vi er den rigtige måde at gribe arbejdet an på, siger John Patuel Hansen.

Han understreger, at han godt forstår at de mange ansøgere er presset af ventetiden.

- Vi forstår til fulde, at det er en træls situation, når eksempelvis aftaler med håndværkere og byggematerialer, der stiger i pris, skal i hus, og ansøgningen venter på en afgørelse. Derfor har vi valgt den her metode, hvor vi i to uger kan lukke ned for alle forstyrrelser, siger John Patuel Hansen.

Når der er en "normal" uge mellem de to uger, så er det for at holde linjen åben for blandt andet ansøgere med spørgsmål til deres sagsbehandling.

Annonce

Mange opkald

Centerchefen fortæller, at en normal uge byder på mange opkald og telefonmøder, og der bruges også meget tid på folk, der er i gang med at lave en ansøgning.

- At vejlede borgere og virksomheder er en af vores kerneopgaver. Men i den nuværende situation vil vi fokusere på at få nedbragt mængden af sager, vi har liggende i systemet, siger John Patuel Hansen.

Han er godt klar over, at det, der umiddelbart ligner to uger med nul service fra afdelingen, kan skabe bøvl. Men han understreger, at det overordnede mål faktisk er en bedre service.

- Det vil give os mulighed for at give alle en bedre service, hvis vi får gjort et ordentligt indhug i sagerne på de to uger, siger John Patuel Hansen.

Annonce
Holstebro

Vraget spidskandidat får politisk ben til 64.000 kroner om året

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Cheftræner sygemeldt på ubestemt tid med stress - Uhrenholt tager over

Leder For abonnenter

Elitesportens kynisme efterlader ikke plads til stress- men det er fornuftigt, at klubben gør det

Vestjylland

Se hvem der bliver formand for hvad: Region Midtjyllands nyvalgte regionsråd har konstitueret sig

Struer

Georg kom på tidlig pension: - Jeg er sgu slidt

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Erhverv

Bagermester i kovending: Åbner igen med det samme

Struer

Mistanke om Omikron-smitte på landsbyskole: Klasse sendt hjem sammen med halvdelen af lærerstaben

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Vestjylland

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Erhverv For abonnenter

Tre brud på tre år: - Jeg tror, det er vigtigt, at man nyder at leve livet, når man er her. Det lyder så fint, men jeg mener det faktisk alvorligt

Holstebro

Nyvalgt byråd ramt af corona til første møde: To måtte blive hjemme

Annonce