x
Annonce
Ulfborg/Vemb

Udbringning, bil-hentning og dagligvarer til døren: Virksomheder tilpasser forretningen

Hos Lund Biler i Vemb mærker man endnu ikke de helt store effekter af coronavirussen. Privatfoto: Dennis Lund
Corona rammer virksomhederne hårdt. Men overalt finder de lokale virksomheder nye måder at gøre tingene på i krisen - til kundernes og forretningernes fordel.

Vemb/Vinderup/Holstebro: Hun åbnede forretningen med brugskunst og dekorationer den 1. november sidste år, og knapt var det begyndt at gå godt, før coronaen ramte. Men 51-årige Dorthe Berg Særkjær en af de selvstændige, der har fundet nye måder at holde forretningen oppe på.

- Jeg stiller dekorationerne ud foran døren, så folk kan betale med Mobilepay og ikke behøver at skulle ind i butikken. Og så kører jeg varerne gratis ud til kunderne, siger indehaveren af La Gonzo i Mejrup.

- Jeg tror, vi allesammen kæmper lige nu. Og mange er nødt til at finde alternative metoder. Jeg vil jo heller ikke have, at det her breder sig, siger hun.

Udbringning er ligeledes blevet en del af hverdagen hos Lund Biler i Vemb. Værkstedet tilbyder nemlig nu at hente og bringe biler ud til kunderne.

- Hvis man er i karantæne eller bare ikke har lyst til at komme ud, ligger man sin nøgle i sin bil. Så henter vi den på adressen, laver det, der skal laves, stiller bilen tilbage igen og afspritter dørhåndtag, gearstang og så videre, forklarer Dennis Lund, indehaver af værkstedet.

Indtil videre har to benyttet sig af tilbuddet siden mandag.

- Vi har ikke haft nogle aflysninger endnu på opgaver. Men vi gør jo det her for at undgå at miste kunder, som måske ellers vil aflyse, siger han.

Annonce
Dorthe Berg Særkjær har stilt flere af varerne udenfor butikken, så kunderne ikke behøver at komme ind. Privatfoto: Dorthe Berg Særkjær

Ingen fest

I Vinderup har tøjmand Jens Tang skiftet det årlige forårsfokus på konfirmationstøj og bryllupstøj ud med et mere sportsligt et af slagsen:

- Vi appelerer i højere grad til at folk bruger tiden til at motionere eller komme ud at gå. Bare igår solgte vi 12 trave- og løbesko og har også bestilt ekstra håndvægte hjem, forklarer Jens Tang og supplerer:

- Normalvis udgør sportsartikler cirka halvdelen af omsætningen, men de seneste par dage har det udgjort 80 procent, siger han.

Andetsted i byen - har Jakob Stubkjærs grillfirma Stubkjærs Grill ikke fået andet end aflysning på aflysning. Og det betød, at han på et tidspunkt “brændte inde” med 200 Venøbøffer.

- Men så lavede jeg et fredagstilbud, og de næste tre timer blev der solgt over 100 af dem, så byen har hjulpet mig meget, siger han. Han er ligesom mange andre begyndt at køre maden ud til dørene.

- Og jeg har da heldigvis fast arbejde ved siden af det her også, siger han.

Varer til døren

I Tvis har købmand René Bach-Andersen ligeledes åbnet op for at køre dagligvarerne hjem til kunderne, såfremt nogle ikke kan komme ud for deres hjem:

- Vi ser det jo bare som god service til dem herude i lokalsamfundet, og det er jo noget, der er blevet aktuelt, fordi folk bliver spærret inde - enten i karantæne eller med sygdom. Det er hundrede procent for kundernes skyld, siger købmanden i Spar Tvis, der endda har fået tilkendegivelser fra lokale borgere, som tilbyder at hjælpe - gratis - med at køre varer ud til folk.

- Det viser da noget om vores lokalsamfund, siger han.

Indtil videre har under ti kunder fået bragt mad ud gennem ordningen.

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce