Annonce
Lemvig

Spørgsmål til ministeren: SF vil have undersøgt sandet i kanalen

Signe Munk vil have garanti for, der ikke er forurenet materiale fra Cheminova i de tmateriale, der graves væk. Arkivfoto
SF sender en række spørgsmål til miljøministeren
Annonce

Thyborøn: SF vil have garanti for, at sandet i Thyborøn Kanal ikke rummer forurenede stoffer fra produktionen på Cheminova.

Derfor sender partiets næstformand og folketingsmedlem Signe Munk en række spørgsmål til miljøministeren, som hun gerne vil have belyst.

Årsagen er, at sejlrenden gennem Thyborøn Kanal skal uddybes for at give større fartøjer mulighed for at anløbe Thyborøn Havn. Det opsugede materiale skal sejles ind i Nissum Bredning, hvor det efter planen skal klappes.

SF har hæftet sig ved, at sejlrenden ligger tæt op af Cheminova og vil derfor gerne se dokumentation for, at sand og bundmaterialer i den nuværende sejlrende ikke indeholder farlige stoffer, som bliver flyttet ind i bredningen, der i forvejen er et Natura 2000 område og derfor beskyttes.

Hun vil derfor have sikkerhed for, at eventuel miljøgifte ikke skader østerbanker eller andre arbejder negativt og dermed giver problemer for enten miljøet eller fiskeriet.

Hun beder samtidigt om at få undersøgt, om det oprensede materiale kan nyttiggøres på anden vis til for eksempel strandfodring eller lignende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce