Annonce
Holstebro

Vil have mail-sag taget op igen: Vi fik ikke alle oplysninger

Venstre ønsker en orientering, om der er andre forhold i sagen, som økonomiudvalget og byrådet ikke er orienteret om. Arkivfoto
Kommunaldirektør oplyser, at alle sagsakter vil blive eftersendt i sag om tildligere leder i familieafdelingen, der pressede medarbejderne.

Holstebro: Venstre er langt fra tilfreds med den orientering, som partierne har fået i forbindelse med, at Ankestyrelsen har rettet henvendelse til Holstebro Kommune om en ”ordre” fra den tidligere leder af familieafdelingen.

Derfor kræver gruppeformand Jens Kristian Hedegaard nu sagen sat på dagsordenen til det førstkommende møde i Økonomiudvalget:

- Vi er blandt andet ret forbløffede over, at det er i Dagbladet, at vi skal læse, at den tidligere familie- og dagtilbudschef også har fået mailen fra den tidligere leder. Det har overhovedet ikke fremgået af den redegørelse, som vi har fået, siger Jens Kristian Hedegaard.

Annonce

Ændrer det på noget i sagen?

- Det ved vi jo ikke. Derfor ønsker vi at få opklaret baggrunden for, at den oplysning ikke er indgået i svaret til Ankestyrelsen, samt hvorfor man ikke har vurderet det fornødent at informere økonomiudvalget og byrådet herom, siger Hedegaard.

Samtidig ønsker Venstre en orientering, om der er andre forhold i sagen, som økonomiudvalget og byrådet ikke er orienteret om.

Spar 250.000 kroner

Ifølge Jens Kristian Hedegaard handler det også om, at der er tillid til de sagsfremstillinger, som politikerne skal forholde sig til.

Har I ikke tillid til det?

- Jo, men når vi så opdager noget sådan her, hvor sagen først har været holdt på den lukkede dagsorden, hvorefter man sender en pressemeddelelse ud, når sagen har været behandlet, og vi så efterfølgende kan se, at vi ikke har fået alt at vide, så er det på sin plads at gøre opmærksom på det, siger Hedegaard.

I mailen til medarbejderne i familieafdelingen bad den daværende leder om, at medarbejderne fandt besparelser på 250.000 kroner på deres "sagsstammer".

"Slutteligt kommer jeg til at trykke pleje- og aflastningsfamilierne helt vildt fra nu af. Jeg får udarbejdet en liste med alle pleje- og aflastningsindsatser, og så vil der blive udsendt varslingsbreve om nedsættelse i vederlag. Der skal hentes rigtig mange vederlag hjem før tingene hænger samme. Det kommer til at få betydning for jer og jeres børn/unge/familier. En del af disse pleje- og aflastningfamilier vil komme til at frasige sig opgaven efter min henvendelse," hedder det blandt andet i brevet til socialrådgiverne.

Annonce

Får akter tilsendt

Efterfølgende skiftede lederen af afdelingen job og fik en lederstilling i Guldborgsund Kommune, hvorfra han blev afskediget i sidste uge på grund af en lignende sag.

Kommunaldirektør Lars Møller er enig med Venstres gruppeformand i, at de omtalte mails skulle have været vedhæftet sagen:

- Der er tale om en fejl. Selvfølgelig skulle alle sagsakter have været vedhæftet punktet. Det har jeg skrevet ud til byrådet, som får akterne eftersendt, siger Lars Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Udvider kapacitet: To testcentre bliver til tre på mandag

Annonce