Annonce
Ulfborg/Vemb

Kommunen og DGI vil have flere familier i gang med at dyrke idræt

Familien Bak Winther nyder at dyrke motion sammen hele familien. Pressefoto
DGI Vestjylland og Holstebro Kommune vil have flere unge familier i gang med at dyrke motion.
Annonce

Ulfborg: Undersøgelser viser, at de 30-39 årige i Holstebro Kommune er mindre fysisk aktive end resten af borgerne i kommunen.

Den primære årsag er ifølge undersøgelsen, at flere ønsker at bruge deres tid med familien og derfor vanskeligt har tid til fysisk træning.

Derfor startede Holstebro Kommune og DGI Vestjylland sidste år projekt Familie-Fællesskab-Fritid, hvor familier med børn, der ikke dyrker fritidsaktiviteter, gratis kan prøve kræfter med aktiviteter i forskellige idrætsforeninger.

- Vi vil gerne have nogle idrætsuvante familier i gang med motion og bevægelse, få lidt mere kendskab til foreningslivet, hvor de bor, og komme ind i nogle fællesskaber. Og så vil vi gerne forsøge at fjerne nogle af de barrierer som tid, som familierne siger, at de har, siger Andrea Oprea, projektmanager i DGI Vestjylland.

Senest er projektet nået til Ulfborg, hvor syv familier har prøvet kræfter med at træne sport sammen - med efterfølgende aftenmåltid for alle familiens medlemmer.

- Det havde stor betydning for os, at der var fællesspisning, og at maden var klar efter træning. Med to børn på seks og otte år ville der ikke have været tid til både at dyrke idræt sammen med dem og samtidig have aftensmaden klar bagefter, fortæller Henning Bak Winther, der er en af de lokale i Ulfborg, der har medvirket i projektet, og som har medvirket med sin familie, der foruden Henning består af mor Nanna og pigerne Anna på otte år og Lise seks år.

- Jeg havde lyst til at gå til en aktivitet, og det måtte gerne være sammen med min mand og pigerne. Men det er svært at finde en aktivitet, som hele familien kan gå til sammen, så da jeg læste om dette projekt, blev jeg nysgerrig, og heldigvis var resten af familien klar på at prøve det, siger Nanna Bak Winther om beslutningen om at medvirke.

Annonce

Mere idræt

Tanken med projektet er at give alle foreninger i lokalområdet et koncept til familieidræt.

- Endnu er der dog ikke nogen, der har lavet et fast ugentligt koncept for hele familien, siger Andrea Oprea.

Alle, der medvirker i projektet, får efterfølgende kontingenttilskud til at melde sig ind i en idrætsforening, så flere familier får sat idræt på ugeskemaet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce