Annonce
Holstebro

Vil fremrykke anlægsinvesteringer for op mod 25 millioner kroner

- Det er svært at sige, hvor mange projekter, hvilke og for hvor mange penge vi kan fremrykke på nuværende tidspunkt. Det ved vi meget mere om i begyndelsen af næste uge, siger borgmester H.C. Østebry (S). Foto: Morten Stricker
Holstebro Kommune er allerede begyndt at undersøge, hvilke anlægsinvesteringer, der kan fremrykkes, så det også giver mening. Men det bliver for lånte penge.

Holstebro: Det er normalt ikke det bedste råd at lånefinansiere øget forbrug.

Men omvendt så er tiderne heller ikke normale, og derfor er Holstebro Kommune klar til at optage yderligere lån for at kunne fremrykke anlægsinvesteringer, der kan være med til at holde hånden under beskæftigelsen.

- Vi kender først kriterierne får lånemulighederne efter weekenden. Men allerede i dag vil vi begynde at se på, hvilke projekter, der realistisk kan rykkes frem. Det skal også give mening - forstået på den måde, at det er noget der kan hjælpe forholdsvist hurtigt, siger borgmester H.C. Østerby, efter at regeringen torsdag sløjfede kommunernes loft og anlægsinvesteringer og samtidig åbnede op for, at de kommuner, der ikke har så mange penge i kassen, kan låne til at finansiere de fremrykkede investeringer.

- Vi har ikke så mange penge i kassen, at vi bare kan åbne op. Der er der stor forskel fra kommune til kommune, siger Østerby:

- Det er svært at sige, hvor mange projekter, hvilke og for hvor mange penge vi kan fremrykke på nuværende tidspunkt. Det ved vi meget mere om i begyndelsen af næste uge. Men vores andel af det samlede kommunale beløb på 2,5 milliarder svarer til 25 millioner kroner. Det er nok i den størrelsesorden, som vi ser ind i, siger Østerby.

Han erkender, at det øgede forbrug vil ske for lånte penge og dermed også for penge, som skal betales tilbage igen.

- Samtidig skal vi jo også forsøge at finde projekter, der gør, at vi kan komme hurtigt igang, og som kan komme det lokale erhvervsliv til gavn. Men nogle projekter vil kræve både høringsperioder og udbud, siger Østerby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Annonce