Annonce
Struer

Vil fjerne faldefærdige huse på Thyholm

Struer Kommune har tidligere brugt midler fra nedrivningspuljen til at få fjernet nogle af de faldefærdige huse på Thyholm som her for en del år siden i Uglev. Arkivfoto: Morten Stricker

Struer: Struer Kommune vil primært gå efter at få de faldefærdige huse på Thyholm revet ned, når der bliver frigivet en ny pulje til forskønnelse af landdistrikterne.

- Pengene stammer fra en pulje fra 2018, forklarer formanden for teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune, Marianne Bredal (V), og Struer Kommunes andel bliver på 633.759 kroner.

Ud over dette skal Struer Kommune selv bidrage med 422.506 kroner, så fordelingen mellem stat og kommune kommer op på 60:40.

Den samlede pulje bliver dermed på lidt over en million kroner, og efter at have afholdt en række borgermøder i de enkelte landdistrikter, kunne planafdelingen i Struer Kommune konstatere, at det var på Thyholm, der blev fremsat de fleste ønsker om at få de faldefærdige huse revet ned.

Dette kan så enten ske med direkte støtte til ejerne af de enkelte huse eller ved et opkøb, så kommunen overtager både huset og selve nedrivningsopgaven.

Ved opkøb skal en bevilling fra nedrivningspuljen godkendes af byrådet i Struer Kommune.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce