Annonce
Vinderup

Vil du købe et straffesparksfelt? Nu sparker fodboldklubben pengejagten i gang

VIK har en kunstgræsbane i sigte. Nu starter man en ny indsamling op. Arkivfoto: Martin Franciere
Der skal samles ind til en ny kunstgræsbane i Vinderup. Derfor sættes en ny indsamling nu i gang i området.

Vinderup: Med tre millioner kroner i ryggen fra Holstebro kommunes Kultur- og Fritidsudvalg er Vinderup Idrætsklub nu gået på jagt efter de sidste par hundrede tusinde kroner for at realisere en af klubbens årelange drømme; en kunstgræsbane.

- En kunstgræsbane er med til at udvikle fodbolden og giver unikke muligheder for træning hele året rundt, siger byrådspolitiker Klaus Flæng, der er frivillig i VIK.

Drømmene kan der justeres på undervejs, som indsamlingen skrider frem. Plan A - den dyreste - er at kunne samle 1,5 million kroner ind, så kunstgræsprojektet i alt vil koste 4,5 millioner kroner.

Annonce


Vi håber jo at arbejdet med at anlægge banen kan begynde snarest muligt, så banen forhåbentlig kan stå klar sidst på efteråret.

Klaus Flæng, frivillig i VIK


Så vil der nemlig være penge til en 11-mands bane, en 8-mands bane og en såkaldt Gold Station - et avanceret træningsområde, som også bruges af klubberne i Superligaen, og hvor spillerne bliver udfordret af banens egne mekaniske og digitale træningsudfordringer.

Når man ikke helt derop med indsamlingen, lyder det mere jordnære bud på en indsamling af 700.000 kroner. Det er minimumskrav for at en kunstgræsbane til en pris af 3,7 millioner kroner kan blive til virkelighed.

Indsamlingen

Selve indsamlingen bliver sat i søen i starten af uge 21 og kommer til at løbe henover sommeren. Samtidig bliver der sat en licitation i udbud for at indhente priser.

En del af indsamlingsindsatsen bliver for fodboldklubben at sælge jordlodder.

- Vi har 500 jordlodder til 500 kroner stykket. Det er ikke jord, man ejer bagefter - det er bare symbolsk. Men det går jo på det sjove i, at man får mulighed for at "eje" straffesparksfeltet. Det er bare en lidt sjovere måde at lave en indsamling på, siger Klaus Flæng.

Dertil kommer en række arrangementer henover sommeren.

Ideen er, at planen kan stå færdig, før vinteren sparkes ind.

- Vi håber jo at arbejdet med at anlægge banen kan begynde snarest muligt, så banen forhåbentlig kan stå klar sidst på efteråret, siger Flæng.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Holstebro For abonnenter

Den sidste mink er kørt til forbrænding, men bekymringerne er langt fra begravet: - Jeg står med et hus, der ikke kan sælges

Annonce