Annonce
Holstebro

Vil diskutere investeringer i porno, våben og hasardspil

Økonomiudvalget vil ud af investeringerne i fossile brændstoffer. Derudover skal de diskutere, om det i fremtiden skal være slut med at investere i blandt andet alkohol- og tobaksindustrien. Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix.
Økonomiudvalget skal diskutere om virksomheder med omsætning inden for blandt andet tobak, alkohol og våben, skal på listen over områder, som kommunen ikke må investere penge i.
Annonce

Holstebro: Kommunen har lige nu penge investeret i CO2-tunge virksomheder. Det ønsker man at komme ud af, og derfor er investeringspolitikken sat på dagsordenen til onsdagens møde i økonomiudvalget.

Men virksomheder, der tjener sine penge på fossile brændstoffer, er ikke de eneste, der risikerer at ryge på kommunens sorte liste.

På onsdagens møde skal udvalgets medlemmer nemlig drøfte, om investeringsforbuddet skal strække sig over flere områder. Det er blandt andet virksomheder med omsætning inden for alkohol, tobak og våben, der kandiderer til at komme på listen.

- Når vi er ved det, er det godt at få kigget området igennem. Der er ting, som man kan sætte spørgsmålstegn ved. Vi ved for eksempel godt, at tobaksindustrien er ordentlig her i Holstebro, men det ved vi ikke, om den er andre steder i verden, siger borgmester og udvalgsformand H. C. Østerby (S).

Annonce

Må tage konsekvensen

Ifølge Karsten Filsø (F) er det vigtigt, at kommunen ikke investere i virksomheder, man ikke kan stå inde for, også selvom forbuddet inkluderer danske virksomheder som for eksempel Carlsberg.

- Hvis vi beslutter, at vi ikke vil investere i virksomheder, der har omsætning indenfor alkohol, så er det jo konsekvensen. Vi kan ikke bare sådan lave gradueringer. Så siger man A, må man også sige B, siger Karsten Filsø, der mener, at kommunen sagtens kan lave gode investeringer i fremtiden, selvom listen udvides.

- For mig er det ikke vigtigt, at vi investerer i bryggerier. Vi kan sagtens tage et aktivt valg om at vælge nogle ting fra og så stadig få noget ud af vores penge, siger Karsten Filsø.

Udover tobak, alkohol, våben og fossile brændstoffer skal udvalget tage stilling til, om virksomheder indenfor voksenunderholdning og hasardspil skal på listen.

- Der er forskellige grader af alvor i tingene, og hvor det helt rene snit skal være, ved jeg ikke. Men jeg er klar til at acceptere listen, selvom man skærer alle over en kam, siger Karsten Filsø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Danmark

Regeringen dropper lempelse af forsamlingsforbud

Annonce