Annonce
Ulfborg/Vemb

Vil bryde tabu om ensomhed: 31-årige Marian efterlyser netværk

Der må kunne laves et netværk for Ulfborgs unge mellem 20 og 35 år. Det mener Marian Girichidis, der håber at kunne bryde nogle af tabuerne ved at føle sig ensom. Privatfoto
Der er for få muligheder for at få nye venner, når man er ung i Ulfborg, synes Marian Girichidis. Han føler sig ofte ensom, og har nu valgt at tage skeen i egen hånd og bryde tabuet ved at lægge et opslag ud på nettet.
Annonce

Ulfborg: For mange er ensomhed forbundet med tabu. Man gør ikke omverdenen opmærksom på sin ensomhed - men holder den for sig selv. Men det vil 31-årige Marian Girichidis ikke.

Han bor i Ulfborg, er kommet til landet i 2004, og har siden været tilknyttet bostedet i Tvind - først som beboer og nu som pedelmedhjælper. Han synes, det er vanskeligt at finde ligesindede i lokalområdet.

- For mig personligt er det svært at finde nogen herude på landet. Jeg spiser med folk fra bostedet både middag og aften, men jeg vil også gerne have nogle venner fra det omkringliggende samfund, og det kan godt være svært, siger Marian Girichidis, der valgte at vende tilbage til sit arbejde under sommerferien, da ensomheden blev for stor.


Jeg tror, at der er andre, der har det som mig. Mange laver opslag på Facebookgruppen om affald for eksempel, men der er ikke mange, der laver opslag om sådan noget her - det er tabubelagt

Marian Girichidis, pedelmedhjælper, bostedet i Tvind


Den rumænskfødte pedelmedhjælper er ikke meget til hverken alkohol, vilde fester eller stoffer - men snarere udeliv, kunst og natur, han håber at kunne samle et fællesskab om.

- Jeg begyndte at snakke med nogle i byen for et par dage siden, men jeg bakkede hurtigt ud igen, fordi jeg fik fornemmelsen af, at der var lidt med nogle stoffer indblandet, siger han.

Annonce

En tur i det grønne

Det er derfor i jagten på et “stille og roligt” netværk, at han nu har lagt et opslag ud på Ulfborgs Facebookside, “Ulfborg Aktivitet”.

“God aften. Måske lidt grænseoverskridende og underligt opslag, men nu har jeg faktisk overvejet i et par dage at skrive herinde,” begynder han opslaget.

Det er med håbet om, at opslaget kan føre til et eller flere arrangementer, hvor de unge i området kan mødes om en tur ud til en shelterplads eller en badesø, og derved få et fællesskab op at stå.

- Jeg tror, at der er andre, der har det som mig. Mange laver opslag på Facebookgruppen om affald for eksempel, men der er ikke mange, der laver opslag om sådan noget her - det er tabubelagt, siger han.

Håbet er at finde venner - og måske en kæreste.

- Jeg savner også den her tosomhed. Og jeg er ikke den helt store fan af datingsider eller Tinder, siger han.

Nu håber han, at opslaget kan få andre unge - der ligeledes kæmper med ensomhed - ud af busken.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ulfborg/Vemb

Delebil-koncept vinder frem

Danmark

Jyllands grønne vækstmotorvej

Annonce