Annonce
Vestjylland

Leder af behandlingscenter: Vigtigt at børn i misbrugsfamilier får hjælp så tidligt som muligt

- Det er vigtigt, Stephanie på denne måde skabe omtale af problemet med de mange børn og unge i misbrugsfamilier, siger Jan Meincke, leder, Behandlingscentret Tjele. Arkivfoto: Jens Ingolf Nørgaard
Lederen af Behandlingscentret Tjele, Jan Meincke, er glad for den opmærksomhed, der skabes omkring problemet med de mange børn og unge i misbrugsfamilier.

Vestjylland: - Vi møder mennesker, der er oppe i alderen, som stadig er mærkede af, at de har haft en barndom i et hjem, der har været præget af misbrug. Det er jo frygteligt, at de stadig efter 40-50 år er mærket af det. Det er derfor meget vigtigt, der bliver sat ind med hjælp, allerede mens man er barn eller helt ung.

Lederen af Behandlingscentret Tjele, Jan Meincke, har stor ros til Stephanie Maria Lanchow, fordi hun nu tager den lange cykeltur rundt i Danmark for at gøre opmærksom på de mange børn og unge, der vokser op i en misbrugsfamilie.

- Det er flot og fornemt gjort af hende. Det er selvfølgelig også en del af hendes egen proces for at komme videre. Men hun gør dels opmærksom på problemet, og det kan du jo selv se ved, at du nu skriver om det. Og så viser hun andre i samme situation vejen for, hvordan man kan komme videre, siger Jan Meicke.

Annonce

"De små skuldre"

For det er et stort problem. Behandlingscentret Tjele har selv projektet "De små skuldre", hvor man tager sig af børn og unge, man kommer i kontakt med.


Stephanie gør dels opmærksom på problemet, og det kan du jo selv se ved, at du nu skriver om det. Og så viser hun andre i samme situation vejen for, hvordan man kan komme videre.

Jan Meincke, leder, Behandlingscentret Tjele.


- Det gør vi på mange forskellige måder, dels via kommuner og private, der henvender sig. Dels gennem de voksne, vi selv er i kontakt med. Der findes også andre tilbud, for eksempel ude i kommunerne, og vi kan jo slet ikke løse det her problem selv. Og der er brug for en langt, langt større indsats og mange flere penge, hvis man skal have fat i de mange børn og unge, der vokser op under disse forhold, siger Jan Meinche.

Børn i en misbrugsfamilie er meget loyale over for forældrene.

- Det gælder jo også ægtefællen, når det "kun" er den ene af forældrene, der er i misbrug. Måske er alkohol-misbrug ikke så tabu-belagt som tidligere, men det er stadig skamfuldt for familien, og man gør alt for at skjule det, så andre ikke opdager det. Børnene tager ikke venner med hjem og i den dur. Det går oftest hårdest ud over børnene, så derfor er det meget vigtigt, der er fokus på det her, og vi får fat i så mange som muligt, siger Jan Meincke.

Annonce

Taknemmelig

"De små skuldre" får bevillinger fire år ad gangen, og man er i gang med anden periode.

- Vi har da en forventning om, at det vil fortsætte.

Stephanie Maria Lanchow samler penge ind til "De små skuldre". Det "redder" ikke projektet alene, men det får ikke Jan Menicke til at underkende hendes indsats.

- Vi er taknemmelige og glade for al den hjælp, vi får. Jeg synes, det er super-godt, hun gør opmærksom på problemerne på dne måde, så der fortsat er fokus og bevillinger til arbejdet, siger han.

- Vi er meget taknemmelig for hende sindsats, og vi siger tak til al hjælp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce