Annonce
Holstebro

VIDEO: Frøken Vartegn dansede festival åben

Mange elever fra VIA havde bagt kage i dagens anledning. Pigerne, der passede boden her, mente, at de havde cirka 15 kager til i går og ti til i dag. Kagerne blev solgt stykke for stykke for fem kroner, mens kaffen var gratis. De indkomne penge deles i to puljer; halvdelen går til velgørenhed og halvdelen går til VIA-elevernes dimissionsfest.

I strålende solskin åbnede Vartegn Festivalen foran rådhuset i Holstebro i går med, at den otte meter høje marionetdukke dansede, godt hjulpet af et stort hold dukkeførere. Festivalen lukker og slukker i dag klokken 14.

Holstebro: Der var bålplads, kaffe og kage, inter-kulturelle projekter, børneaktiviteter og masser af underholdning på scenen, da Vartegn Festivalen i går åbnede foran Holstebro Rådhus.

De fleste kom nok for at se Frøken Vartegn danse. Hun er en otte meter høj marionetdukke, som nogle synes er smuk, og andre finder lidt skræmmende. Og er hendes ene øje nu ikke rødt?, diskuterede nogle publikummer ved åbningen. Det er da lidt uhyggeligt... Men danse kunne hun, og en lille sang blev det også til - om ikke at ville være udsat, pantsat, prissat eller efterladt, men bare ville være "mig".

Marionetdukken er skabt af elever fra VIA i Aarhus og Holstebro og elever fra AarhusTech. Hun er et symbol for Vartegn festivalen, som er et projekt under Aarhus 2017, skabt af VIA i samarbejde med teater- og musikgruppen TIMP, Gøglerskolen i Aarhus Campus C, Det Grønlandske Hus samt fem italienske kunstnere.

Vartegn Festivalen har sloganet "Vartegn - vi får mennesker til at mødes" og sætter fokus på udsatte borgere. Derfor kunne man i går i Holstebro møde repræsentanter for Landsforeningen for Psykisk Sundhed (SIND) og De Hjemløses Landsorganisation (SAND), og se et projekt skabt til dels af unge fra Produktionsskolen Skovlund.

Det kan man også i dag, hvor festivalen kører på fuld tryk frem til klokken 14, hvor Frøken Vartegn siger farvel.

Frøken Vartegn dansede flere gange i går sammen med unge fra Gøglerskolen i Aarhus. Når Frøken Vartegn overhovedet kunne danse, skyldtes det de mange dukkeførere, klædt i sort, som trak i snorene. Fotos: Johan Gadegaard

VIDEO:

Ti-årige Isabella Lund Vejrup fra Nees går på Balletskolen. Men i går eftermiddag fik hun lejlighed til at prøve at puste sæbebobler og lave flotte malerier med det farvestrålende skum.
Jesper Pedersen, der her slænger sig på en græsseng, går på 7. semester på VIA. Han har arbejdet med et projekt, Green City, i samarbejde med elever fra produktionsskolen Skovlund, som er et aktivitetsværksted for udviklingshæmmede. Projektet handler om genbrug og grønne planter. - Vi vil gerne have konceptet ud institutionsmæssigt for at udfordre børnene og lære dem noget om genbrug og grøn hverdag, forklarer han. Chauffør for Aarhus-kunstnerne ved Vartegn Festivalen, Bjarne Nielsen, havde prøvet at tage sig en lur på palle-sengen med græstæppe og gav den "fem ud af fem stjerner".
29-årige Amira Nassem (til venstre i billedet) har sammen med sine medstuderende på VIA, 7. semester, den 22-årige Lena Andersen, den 22-årige Cecilie Hoffmann og den 24-årige Emil Svendsen, arbejdet med et projekt med overskirften "To kulturer mødes". I går stod de med drømmekage fra Danmark og eid-kager fra Libanon og serverede arabisk kaffe til. Men projektet har nu omfattet børn fra flere kulturer, og har blandt andet budt på arabisk dans, afrikansk dans og gamle danske børnelege. - Hele ideen var at mødes og finde ud af "hvad betyder noget for dig?" og se på ligheder og forskelle, forklarer Lena Andersen.
Der var masser af publikummer i det gode vejr.
Her ved bålstedet kunne man også lave snobrød. Dagbladet mødte blandt andet Thilde Sammy Appel Mølgaard, der besøgte festivalen med farmor fra Løgstør. - Jeg har faktisk prøvet at lave snobrød før, men det er meget lang tid siden. Men jeg kan huske, at jeg godt kunen lide det, fortalte Thilde. Hun er fire år :-)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce