Annonce
Navne

Viborg-kok bag OL-guld

Lars Brynjulf fra F&H er team-manager for det danske cateringlandshold, der netop har vundet OL-guld for kokkelandshold i Stuttgart i Tyskland. Foto: Morten Dueholm
Lars Brynjulf fra Viborg har vundet OL-guld som team-manager for det danske cateringlandshold, der også har en Viborg-kok på holdlisten.

Viborg: Det danske cateringlandshold har netop vundet OL-guld for kokkelandshold i Stuttgart i Tyskland. I spidsen for holdet og bag hele strategien, der førte de ti danske kokke til sejren, står Lars Brynjulf fra Viborg. Han er team-manager for cateringlandsholdet, der består af kokke fra hele landet.

Han er stadig overvældet og tydeligt mærket af præstationen, da vi møder ham på F&H i Viborg, hvor han er kantineleder.

- Jeg har det, som var det min første arbejdsdag. Jeg kan slet ikke finde ud af, hvor jeg skal være i dag og hvad, jeg skal gribe i. Det her er så kæmpestort. Det er første gang nogensinde, at et dansk landshold vinder guld ved OL for kokkelandshold, og det kommer til at tage tid, før det går op for mig, at vi er olympiske mestre, siger Lars Brynjulf.

Cateringlandsholdet består af ti kokke - herunder endnu en Viborgenser i Lasse Gudiksen, der stod for den dessert, som landsholdet serverede til konkurrencen i Stuttgart. De har trænet sammen siden slutningen af 2018, hvor Lars Brynjulf overtog posten som team-manager.

- Det er en kombination af en stærk team-indsats, planlægning og struktur, høj faglighed, ufattelig mange timers træning og selvfølgelig en portion held, der gør, at vi lykkes med det her projekt, siger Lars Brynjulf og fortsætter:

- Der er med andre ord så utrolig mange ting, der skal gå op i en højere enhed, når man er i konkurrence. Vi skal lykkes med de detaljer, som vores konkurrenter misser, og så skal vi holde hovedet koldt til at kunne præstere i otte timer. Alt klappede på dagen i Stuttgart. Holdet var pisseseje, de var dybt koncentrerede, der var en god energi, og de formåede at have overskud til dommerne, når de kom i vores køkken. Jeg er meget stolte af dem.

Her er Lasse Gudiksen, der også er fra Viborg, i gang med at anrette sin dessert under konkurrencen. Foto: Jesper Rais

Ren ekstase

Som team-manager var Lars Brynjulf ikke med i køkkenet på selve konkurrencedagen. Han så til, mens hans fire kokke og to assistenter, arbejdede sig til sejren. De sidste tre holdkammerater "sad på bænken".

- Mit arbejde ligger forud for konkurrencen. Dels ved de mange, mange, mange timers træning, vi har været gennem sammen, og dels ved at mikro-planlægge helt ned til mindste detalje. Når det kommer til planlægningen, er det vigtigt, at de folk, der skal i konkurrence, ikke bliver stressede eller usikre på noget. Så min fornemste opgave i Stuttgart var at fjerne al usikkerhed. De vidste præcis, hvad de skulle og hvornår, så ingen blev nødt til at gætte sig til noget. I køkkenet er der kun seks i gang, men det er via en holdindsats fra alle ti, at vi vandt guld, siger Lars Brynjulf.

Da det stod klart for ham og resten af landsholdet, at deres arbejde rakte til guld, gik alt i sort.

- Det var ren nedsmeltning. Ekstase. Jeg hyperventilerede og fældede også en tåre, da jeg ringede til min hustru med nyheden. De sidste halvanden måned har jeg ikke været meget værd - jeg har ikke haft mine tanker andre steder end på den her konkurrence, så det var en kæmpe lettelse. Så jeg skylder min familie en kæmpemæssig tak for deres tålmodighed med mig, siger Lars Brynjulf.

Annonce

Næste mål

Der er to år og fire måneder til verdensmesterskaberne i Luxembourg, hvor Lars Brynjulf er klar igen.

- Vi går efter guldet. Selvfølgelig gør vi det. Jeg tager ikke to år og fire måneder mere, hvis vi ikke satser på det bedste, siger han.

Om holdet er det samme til den tid, det tør han ikke spå om.

- Det er op til den enkelte, om man kan se sig selv gøre det igen. Det er to år mere med træning, flere timer og mere tid ud af kalenderen - både når det kommer til privatlivet, og det arbejde alle passer til hverdag, siger Lars Brynjulf.

Annonce
Holstebro

Onsdag åbnes der for vaccination uden tidsbestilling

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Mand varetægtsfængslet: Afviser voldtægt, men erkender samleje med sin 16-årige datter, der blev gravid

Kultur For abonnenter

Nostalgi-festivalen er aflyst: Det kan du gøre med billetten

Vestjylland

Politiets telefonnummer bruges af svindlere: Snyder sig til penge og personnumre

Erhverv

Det er blevet sjovere at være chef i Sinnerup: Stor forløsning at tjene penge igen

Lemvig For abonnenter

Lemvig Kommune bruger millioner på sikkerhedsvagter for at beskytte de ansatte

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Fra Wall Street til catering og kogebøger

Struer

Visioner om ny bydel: Venstre klar til et opkøb af slagteriet

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Holstebro

Tirsdagens coronatal: Smitten er stabil - undtagen Nørreland

Debat For abonnenter

Det må så koste millioner - de ansattes sikkerhed må man ikke spille hasard med

Struer

Opbakning fra biografdirektøren: Det er 20 år siden, jeg kom til byen og undrede mig over, at der ikke blev bygget boliger på havnen

Annonce