Annonce
Struer

Viborg-firma tilbød Struer Kommune mellem 40 og 70 arbejdspladser

Struer Kommune satte Rosengården i Humlum salg, men uden at få tilsendt et eneste bud inden fristen udløb 8. november 2019. Arkivfoto: Frede Stengaard
Struer Kommune står med et tomt plejehjem i Humlum. Team Care Protection vil gerne købe, men må vente
Annonce

Struer: Det nu nedlagte plejehjem, Rosengården i Humlum, står øde hen, og i byrådet spores der nu en vis uenighed om, hvad der skal ske.

Team Care Protection fra Viborg har udvist interesse for at købe og indrette det tidligere plejehjem som et nyt botilbud for voksne.

Under en fremvisning, har de set på de tomme plejeboliger, og de har også været i dialog med kommunens advokat om mulighederne for en overtagelse.

Men det skete, efter at Struer Kommune havde haft det tidligere plejehjem i Humlum i udbud.

Som det var tilfældet i både Hjerm, Asp og i Uglev på Thyholm, blev Rosengården sat til salg, da Struer Kommune samlede beboerne fra de lokale plejecentre i omegnsbyerne på et nyt plejecenter inde i Struer.

Fristen for at indsende et bud var fastsat til 8. november 2019, og Struer Kommune havde på forhånd fået en del telefoniske henvendelser fra både beboerforeninger, håndværksvirksomheder og private, som havde vist interesse for at overtage bygningerne.

Men da kuverterne skulle åbnes, var der ikke indsendt et eneste bud.

Heller ikke fra Team Care Protection i Viborg, som blev opmærksomme på de tomme plejeboliger i Humlum, da fristen var overskredet.

Annonce

Brev til borgmesteren

Nu er sagen så strandet.

I et brev til borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) gør Team Care Protection opmærksom på, at der vil være mulighed for at etablere et sted mellem 40 og 70 nye arbejdspladser i kommunen, hvis de får mulighed for at indrette et nyt botilbud for voksne på det tidligere plejehjem i Humlum.

Men i social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune er der indtil videre flertal for, at kommunen skal beholde skødet.

Udvalgsformanden, Anne Kristine Bøge Petersen (SF), ønsker at bevare muligheden for, at de tomme plejeboliger i Humlum kan indgå i en ny bolighandlingsplan.

En bolighandlingsplan, som skal udarbejdes for hele ældreområdet og ikke mindst for borgere med behov for støtte fra den kommunale afdeling for handicap og psykiatri.

- Med indvielsen af Bangs Have er vi godt med, når det gælder plejeboliger til de ældre. Men vi kan se på tallene, at vi mangler boliger til unge, som har behov for støtte i deres hverdag, hvis de skal have egen bolig. Vi har nogle stykker ved Gimsinghoved, nogle i Bredgade og så ikke så mange andre, forklarer Anne Kristine Bøge Petersen.

Skal der findes flere kunne det være en mulighed at inddrage de tidligere plejeboliger i Humlum i en ny bolighandlingsplan.

Alt sammen noget udvalget skal tage stilling i løbet af efteråret.

Annonce

Redegørelse

Medlemmerne af økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget har netop fået en orientering om forløbet.

- Det var helt tilfældigt, at jeg hørte om tilbuddet fra Team Care Protection. Jeg hørte, at der havde været nogen på besøg på Rosengården og at de havde fået en rundvisning af Struer Kommune, fortæller formanden for Venstres byrådsgruppe, Mads Jakobsen, om baggrunden for at have bedt om en orientering.

- Det er noget, vi burde have fået helt automatisk fra borgmesteren, mener han og stiller sig indtil videre tilfreds med den forklaring, han har fået på et afslag fra Struer Kommune om yderligere forhandlinger med Team Care Protection på det foreliggende grundlag.

- Vi skal først have besluttet, om Rosengården skal indgå i en ny bolighandlingsplan, som det er indstillingen fra social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, og så kan vi jo for øvrigt heller ikke bare sælge til Team Care Protection, hvis det var det vi ønskede os. Vi ville være nødt til at sende Rosengården i nyt udbud. Der kunne jo være, at der så ville være andre, der også gerne ville komme med et bud, forklarer Niels Viggo Lynghøj efter mødet i økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Med benzin i blodet

Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce