Annonce
Sport

Viberg slog europamester, men måtte tage skuffet hjem

Mads Viberg Larsen måtte tage tomhændet hjem fra sit første VM. Arkivfoto
Mads Viberg Larsen var ikke helt tilfreds med sin egen indsats og måtte tage slukøret hjem fra U21-VM i Chile. Et VM som adskilte sig både på og udenfor banen, hvor en fejlagtig dommerkendelse og uroligheder i værtslandet satte sit præg.

Santiago: Følelsen var bare ikke helt, som den skulle være. Det er sådan karatetalentet Mads Viberg Larsen beskriver sit første verdensmesterskab, som han var til i den forgangne weekend.

Efter at være kommet videre uden kamp i den første runde, slog han europamesteren i næste runde. Tredje runde blev dog endestationen, da han mødte en kæmper fra Kinesisk Taipei. En kamp med en kontroversiel kendelse, som Viberg Larsen dog først fik øjnene op for efterfølgende.

- Jeg har siddet og set kampen, efter jeg kom hjem, og jeg kan se, at der er et tidspunkt, hvor dommeren simpelthen giver mit point til modstanderen ved en fejl. Det havde måske ikke gjort nogen forskel, men det er da lidt frustrerende, selvom dommerniveauet generelt var godt, siger Mads Viberg Larsen, som landede i Danmark mandag.

En af de fejl som sjældent sker på det niveau, men det var også et stævne, som skilte sig lidt ud fra mængden. På den positive side var stævnet det hidtil største i karrieren for den unge atlet, men det var også et stævne, som var præget af uroligheder og demonstrationer i Chile. Demonstrationer som bunder i forhøjede leveomkostninger.

- Man måtte eksempelvis ikke gå ud efter klokken otte om aftenen, og der var nogle nationer, som helt trak sig. Vi følte os trygge, for vi havde godt styr på det, siger Mads Viberg Larsen.

Annonce

Jeg har siddet og set kampen, efter jeg kom hjem, og jeg kan se, at der er et tidspunkt, hvor dommeren simpelthen giver mit point til modstanderen ved en fejl. Det havde måske ikke gjort nogen forskel, men det er da lidt frustrerende, selvom dommerniveauet generelt var godt.

Mads Viberg Larsen.

Nye udfordringer

Skuffelsen blev ikke mindre, da det stod klart, at Mads Viberg Larsen heller ikke fik mulighed for at kæmpe med om bronzen. Det havde han fået, hvis ham han tabte til, var gået i finalen, men han blev diskvalificeret tre sekunder før tid i semifinalen, som han ellers så ud til at vinde.

Der er snart en ny mulighed for at kæmpe sig til tops og få udvisket noget af skuffelsen for Mads Viberg Larsen.

I begyndelsen af november gælder det de nordiske mesterskaber, som i år bliver afholdt i Kolding.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce