Annonce
Erhverv

Vibeke rykker ind i den gamle bank med sin butik

Her - midt i Vemb - hvor Jyske Bank for år tilbage holdt til, åbner Vibeke Bundesen snart en forretning med garn og stof samt en gaveshop, hvor kunderne får mulighed for at få trykt og broderet navne på blandt andet håndklæder, hagesmække, jakker og t-shirts. Foto: Ninna Pirchert
Den 26. april åbner 44-årige Vibeke Bundesen sin nye forretning med navnet I Centrum, der som navnet antyder ligger midt i Vemb. Det gør hun efter at have flyttet den gamle forretning, Broderihuset, som altså får nyt navn og udvidet sortiment.

Vemb: 44-årige Vibeke Bundesen har besluttet sig for at leje sig ind i den bygning, der tidligere husede Jyske Bank på hovedgaden i Vemb, for at åbne sin nye forretning.

Hendes nye lokaler, som hun har lejet sig ind i med forkøbsret, rummer 350 kvadratmeter fordelt på både stueplan og førstesal. Efter at banken lukkede og rykkede ud, har modebutikken Spar Dame senest brugt lokalerne som lagerplads, men efter at dametøjsbutikken blev solgt, blev den tidligere bankbygning ledig.

Annonce

Mere om Vibeke Bundesen

Vibeke Bundesen er oprindeligt fra Lemvig, men hun har boet i Vemb i snart 15 år.

Det var kærligheden, der førte hende til Vemb: Hendes mand Uffe, der arbejder som kølemontør, er nemlig vokset op i Vemb.

Parret bor midt i byen sammen med de to sønner, Frederik på ti år og Nikolaj på otte år.

- I Vemb kender alle hinanden, og man kan ikke gå i brugsen uden at møde nogen, man kender. Det kan jeg godt lide, fortæller Vibeke.

Hun har siddet i dagpleje- og skolebestyrelser de seneste ti år.

- Men når der er valg til maj, siger jeg stop, siger Vibeke, der gerne vil koncentrere sig om sin nye forretning.

Farvel til natarbejde

- Og så opstod muligheden for at flytte herop, og jeg tænkte, at skulle det være, skulle det være nu, siger Vibeke og forklarer, at Broderihuset udvider sortimentet, og flytter i de nye lokaler. Med udvidelsen følger også et nyt navn til butikken, I Centrum.

- Navnet har butikken fået, fordi den ligger i centrum af Vemb. Og fordi kunderne vil altid være i centrum, forklarer hun.

Vibeke Bundesen, der er født og vokset op i Lemvig, er oprindeligt uddannet inden for lager- og logistik i hjembyen. I seks år arbejdede hun om natten hos Arla i Holstebro, men det, der begyndte som en hobby, greb efterhånden om sig, og til sidst blev natarbejdet sagt op, og fritidsjobbet kom til at udfylde arbejdslivet.

Vibeke syr nemlig selv tøj, og hun trykker og broderer navne på for eksempel håndklæder, forklæder og dåbskjoler. For halvandet år siden åbnede hun derfor sin butik, som hun kaldte for Broderihuset. Hun rykkede forretningen ind i Skolegade i Vemb hos sin svigerfar, Jens Bundesen, der driver en forretning med møbelpolstring.

Garn og gaveshop

I Centrum som hun altså kalder sin nye forretning, åbner hun efter planen den 26. april.

I forretningen vil hun sælge garn og metervarer og alt det tilbehør, der kræves, når man skal sy, hækle og strikke. Desuden vil hun have en gaveshop med for eksempel håndklæder, hagesmække, jakker og t-shirts, som Vibeke tilbyder at trykke og brodere navne på efter kundernes ønsker.

- Det er faktisk gaveshoppen, jeg mest har levet af, fortæller hun.

Vibeke har syet en del børnetøj på bestilling, og det vil hun også fortsat gøre - i et vist omfang, for hun forventer at få travlt med alt det andet.

- Men man kan jo altid spørge mig, tilføjer hun.

- Bare mig selv

Ambitionen med I Centrum er ikke at vokse og få flere ansatte.

- Jeg vil helst ikke have ansatte. Det er fint, at det bare er mig selv, forklarer Vibeke, der forventer at tage sine kunder fra Broderihuset med sig til de nye lokaler. Og hun tror ikke, at hun kommer til at savne kolleger.

- Jeg har jo kunderne at snakke med, konstaterer Vibeke.

Planen er at holde forretningen lukket mandag og tirsdag, så Vibeke kan få tid til at arbejde ved broderimaskinen, der får plads i sit eget lokale. Om onsdagen vil hun til gengæld holde åbent helt til klokken 20. Hun tror nemlig på, at dem, der syr og strikker, gerne vil køre efter stof og garn.

- Og så har de mulighed for at køre efter det efter arbejdstid, forklarer hun.

Førstesalen i Nørregade 8 har Vibeke Bundesen i øvrigt planer om at udnytte til workshops, strikkecafé og foredrag. Det første arrangement er i støbeskeen sammen med Vestjydsk Specialfoder og Vedersø Vildt med emnet jagt.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce