Struer

Vi vil jo gerne tale med et levende menneske - også i banken

Ole Jahnsen havde et godt job som chef for Nykredit i Holstebro, da han i 2013 blev tilbudt jobbet som regionsdirektør i Sparekassen Vendsyssel, som lige er rykket ind i de nye lokaler på det tidligere posthus på Tegltorvet i Struer. Foto: Johan Gadegaard
Ole Jahnsen blev direktør for Sparekassen Vendsyssels filial i Struer i 2013, og for to år siden blev han udnævt som regionsdirektør med ansvar for driften af filialerne i både Struer, Lemvig, Hvidbjerg, Snedsted og Bedsted.

Struer: Sparekassen Vendsyssel har i løbet af de seneste fem år fordoblet antallet af medarbejdere i både Struer og i afdelingen i Lemvig, og da den administrerende direktør fra hovedkontoret i Vrå forleden kunne offentliggøre det samlede resultatet for 2018, var det med et rekordstort overskud før skat på 434 millioner kroner.

- Jeg kom med på vinderholdet, konstaterer regionsdirektøren Ole Jahnsen, som havde et godt job som chef for Nykredit i Holstebro, da han i 2013 blev ringet op og spurgt, om han kunne tænke sit et nyt arbejde som direktør for Sparekassen Vendsyssels filial i Struer.

- Jeg var 43 år og havde været ansat i Nykredit i 15 år. Oprindeligt tænkte jeg vel egentlig, at jeg havde et godt job, som jeg kunne beholde, til jeg skulle på pension, fortæller han.

Men i dag befinder han sig meget bedre i jobbet for Sparekassen Vendsyssel, og han var også selv begyndt at tænke på at søge væk fra Nykredit, da jeg blev spurgt, om jeg ville have jobbet som filialdirektør i Struer.

- I Nykredit endte det med at være os, der bestemte, om vi ville se kunderne, og det var os, der bestemte, hvorfor det skulle ske og hvornår. Vi var på vej ud ad det helt forkerte spor, mente han og tog med glæde i mod tilbudet fra Sparekassen Vendsyssel

- Jeg er opvokset i Asp og har hele tiden boet i Struer. Jeg ville gerne være med til at ændre stemningen i byen, og i Sparekassen Vendsyssel er døren jo åben. Vi satser helt bevidst på at åbne filialer, hvor kunderne kan se os, og hvor vi er inden for rækkevidde. Det er bare en helt anden måde at arbejde på, konstaterer han - og efter sine første år som filialdirektør i Struer og nu også som regionsdirektør og chef for afdelingerne i både Struer, Lemvig, Hvidbjerg, Bedsted og Snedsted kan han konstatere, at det virker.

- Sparekassen Vendsyssel havde for fem år siden fem-seks ansatte i Struer-afdelingen, og vi måtte virkelig arbejde med at gøre sparekassen kendt. Folk kunne gå lige forbi den ellers så markante bygning, vi havde på en helt central placering lige over for SuperBrugsen, og så kunne de alligevel spørge, hvor de kunne finde os, konstaterer han.

Startede som Thyholm Sparekasse

De ansatte havde såmænd heller ikke vænnet sig navnet.

Et par enkelte af medarbejderne havde været med på holdet, lige siden Thyholm Sparekasse åbnede den første filial i Struer under ganske beskedne forhold på et kontor i Kastanjegården i 1996.

Efter et par år rykkede Thyholm Sparekasse videre til hjørnet af Bredgade og Østergade, hvor der i 2005 kom til at stå Sparekassen Limfjorden på facaden, da Thyholm Sparekasse, Snedsted-Nørhå Sparekasse og Hvidbjerg-Ørum Sparekasse slog sig sammen for at kunne klare sig i konkurrencen med de store.

I 2006 fik Sparekassen Limfjorden en mere central placering i byen over for Kvickly, og sådan gik det godt nogle år.

Men i 2011 var Sparekassen Limfjorden også blevet for lille til at kunne ikke leve op til de nye krav fra finanstilsynet og måtte på udkig efter kapital.

Det var på den baggrund, at Sparekassen Vendsyssel fik mulighed for at rykke mod syd og få etableret den første filial på sydsiden af Oddesundbroen.

Sparekassen Limfjorden blev opslugt af Sparekassen Vendsyssel.

- Og jeg tror bestemt ikke, at det slutter her, vurderer Ole Jahnsen.

Vil være synlige

- Der kommer nye kapitalkrav til pengeinstitutterne i 2023, og så kommer vi til at se flere fusioner, mener han og forsikrer, at Sparekassen Vendsyssel er polstret til fremtiden.

- Vi har en stærk base omkring hovedkontoret i Vrå og i hele Nordjylland, forklarer han og finder et Danmarkskort frem, hvor filialerne er plottet ind med et brohoved på sydsiden af Oddesundbroen i både Lemvig og Struer, hvor det kun er gået frem, siden han selv blev filialdirektør i Struer i 2013

- Vores styrke er, at vi er lokale. Vi kunne måske nok få store gevinster ved at indgå som partner på nogle af de store byggerier rundt omkring i Danmark. Men vi risikerer også at få meget store tab. Det har vi jo set alt for mange eksempler på. Så den slags afholder vi os fra. Vi vil meget hellere være pengeinstitut for de lokale virksomheder, fortæller han.

Så også på den front går Sparekassen Vendsyssel op mod strømmen.

- De fleste andre pengeinstitutter har valgt at centralisere deres erhvervsrådgivning. I Sparekassen Vendsyssel har vi erhvervsrådgivere siddende i alle de lokale afdelinger. I den region, jeg selv er chef for, kunne vi måske godt have valgt at samle alt, hvad vi har af erhvervsrådgivning, i Struer, hvor vi er flyttet ind på det gamle posthus på Tegltorvet. Det et en stor investering for os, og vi har pladsen til at gøre det. Men det kommer bare ikke til at ske, forsikrer han.

- Vi får meget mere ud af at have en rådgiver siddende i de enkelte afdelinger, vurderer han og glæder sig over, at det bliver afspejlet i sparekassens resultater.

- Det betyder noget at være synlige og til at komme i kontakt med, og jeg kan da kun glæde mig over, at vi for eksempel fik en del nye kunder i Struer, da Danske Bank valgte at lukke deres lokalafdeling i byen og samle det hele i Holstebro, fortæller han.

- Det viser jo bare, at folk gerne vil være kunder i et pengeinstitut, hvor de kan få kontakt med et levende menneske, og hvor de oven i købet kan få vekslet kontanter eller indlevere dagens omsætning i en døgnboks, hvis de driver forretning af en eller anden art i byen, vurderer han.

Store investeringer lokalt

Samtidig er han glad for at kunne være med til at kvittere for tilliden, når han som regionschef for Sparekassen Vendsyssel kan være med til at kanalisere en del af overskuddet på sine kunder tilbage til lokalområdet.

- Vi bruger for eksempel altid lokale håndværkere, når det er muligt, og har heller ikke en central indkøbsafdeling. Det foregår alt sammen så lokalt, vi kan, fortæller han, og kunderne får også deres andel af overskuddet, hvis de køber garantbeviser i Sparekassen Vendsyssel.

- Vi giver 3,25 procent i rente på en garantkonto. Det er helt uhørt i dagens Danmark. Men det giver mening, selv om det koster os penge at gøre det, vurderer han.

- Vi kan bare være glade for, at vi driver bank for kunderne og ikke for nogle aktionærer, som kan have nogle helt andre interesser. Når vi som pengeinstitut tjener penge på lokalområdet, så har vi også en forpligtigelse til at levere noget tilbage, mener han.

For eksempel i form af en stor investering i den nye afdeling i det tidligere posthus på Tegltorvet i Struer og i afdelingen på Isværket i Lemvig.

Ole Jahnsen er opvokset i Asp, og han har hele tiden boet i Struer, hvor han også har været aktiv som håndboldtræner. Foto: Johan Gadegaard
0/0
Annonce
112

Havetraktor og fører væltede ned ad skrænt

Struer

Skoleelever fejrede det nordiske samarbejde

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Kultur

- Der er et eller andet specielt, der binder klubbens medlemmer sammen

Struer For abonnenter

Det mener vælgere om valgkampen - indtil nu

Struer For abonnenter

Tidligere stemmesluger for DF vil tilbage som socialdemokrat: Jeg tror, jeg var gået uanset hvad

Erhverv For abonnenter

4 gode tips, hvis man ønsker at tabe sig

Struer For abonnenter

Han glæder sig til at udvikle Struer Energi Park

Struer

Flere og flere melder sig syge

Annonce