Annonce
Kultur

Vi smøger ærmerne op til endnu flere tiltag i 2021

Formand Anne Lund og den nye næstformand Lene Sandholm Poulsen iKræftens Bekæmpelse, Lemvig. Privatfoto
Kræftens Bekæmpelses år var præget af corona-restriktioner, men man er klar, når samfundet lukker op

Lemvig: Ved generalforsamlingen forleden fik Kræftens Bekæmpelse i Lemvig ny næstformand. Det er Lene Sandholm Poulsen, der skal bestride denne post.

Anne Lund er fortsat formand, og de øvrige i bestyrelsen er kasserer Jens Frandsen, sekretær Jytte Tonsberg Larsen, Vagn Jensen, Henrik Buus, Else Raunsmed, Nanna Sig Jensen og Lene Jensen.

- Det er en mangfoldig gruppe, som understøtter hinanden rigtig godt, kommenterer Anne Lund sin bestyrelse.

Hun kunne se tilbage på et år præget af corona, hvor det på trods var lykkedes at gennemføre aktiviteter.

- Vi har tilbudt aktiviteter som mandegruppe, kreativ kvindegruppe, café, udflugter og gåture, når det var lovligt i forhold til restriktioner, og vi vurderede, det var forsvarligt. Vi har mødt megen tak og taknemmelighed, når vi gennemførte, og derfor har der trods alt været mange glæder, sagde Anne Lund i sin beretning, hvor hun glædede sig over den opbakning, man har fået fra mange sider.

Annonce

Nu gælder det 2021

Så nu gælder det 2021, hvor der er håb om genåbning og rigtig mange tilbud til de kræftramte, pårørende og efterladte.


Vi håber at kunne indgå mange partnerskaber her i kommunen om visionen mod en røgfri fremtid frem mod 2030, hvor vi først og fremmest gerne vil medvirke til, der er langt færre unge og ældre, som ryger i fremtiden.

Anne Lund, formand, Kræftens Bekæmpelse, Lemvig


- Vi vil gå bredere ud med flere tiltag. Vi udvider snart med et netværk for kræftramte med senfølger. Vi vil i år få særlige tilbud til unge kræftramte familier med børn under 18 år. Det giver så megen mening med fælles oplevelser, tryghed og fællesskab med andre i samme situation.

Der vil også blive mere fokus på forebyggende tilbud. Der vil komme fokus på røg og snus.

- Vi håber at kunne indgå mange partnerskaber her i kommunen om visionen mod en røgfri fremtid frem mod 2030, hvor vi først og fremmest gerne vil medvirke til, der er langt færre unge og ældre, som ryger i fremtiden.

I 2020 gennemførte man to kurser om rygestop "Kvit i det fri" i samarbejde med Lemvig Kommune og Naturstyrelsen Vestjylland.

Af andre tiltag arbejdes der på et samarbejde med DGI om "Danmark går sammen - bevæg dig i livet".

- Vi sætter også endnu mere opmærksomhed på pårørende, hvor vi vil gå videre med den støtte og omsorg, vi har i dag, hvor vi vil gøre endnu mere. Vi vil gerne samarbejde med kommunen og andre patientforeninger. I det hele taget er vi åbne for samarbejder på tværs. I juni går vi for eksempel sammen med Frivilligcentret, Grønne Spejdere, Danmarks Naturfredningsforening og Natyrstyrelsen om et tilbud i naturen, sagde Anne Lund, der slog fast, at bestyrelsen er klar til at smøge ærmerne op og gå i gang med aktiviteter og tilbud, så snart der er mulighed for det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce