Annonce
Erhverv

Vi skal fortsætte i den rigtige retning

Flere og flerestørre og mindre events og arrangementer er kommet til Lemvig i løbet af de seneste tre år. Arkivfoto

Handelsstandsforeningerne i Lemvig og Thyborøn har haft stor gavn af event- og handelschef Michael Vendelbos indsats i de forløbne tre år - og den udvikling skal fortsætte

LEMVIG/THYBORØN: Der blev lige drukket en ekstra kop kaffe i flere butikker i Thyborøn og Lemvig, da nyheden om Michael Vendelbo's jobskifte blev kendt.

- Vi har været rigtig glade for samarbejdet med Michael i de forløbne tre år, og vi skal da videre i den samme retning fremover, var den umiddelbare kommentar fra Casper Øgendahl fra Mr. LP i Thyborøn, der er talsmand for Thyborøn Handel.

- Det siger næsten sig selv, at når et tre-årigt projekt bliver efterfulgt af en varig ansættelse i Lemvig Kommune, så er vi på det rette spor. Det er min opfattelse, at detailhandelen i Thyborøn har haft stor glæde af det høje aktivitetsniveau, der er bygget op, siger Casper Øgendahl.

Han har ønsket Michael Vendelbo tillykke med det nye job i Thisted.

- Det eneste rigtige er nu at finde den rette afløser for Michael Vendelbo, så vi fortsat kan have et aktivitetsniveau, der kan tiltrække kunder til vores butikker. Hvis man oplever en spændende by med mange aktiviteter, så får man også lyst til at komme og handle i de fysiske butikker, hvis vi naturligvis har de rette varer på hylderne og kan yde en faglig og personlig service, pointerer Casper Øgendahl.

Også i Lemvig Handel var Michael Vendelbo's opsigelse uventet og en overraskelse.

- Det er da træls, for vi havde et rigtig godt samarbejde med Michael. Og hans fratrædelse efterlader os på et sted, hvor vi også var for tre år siden. Vi har dog denne gang nogle værdifulde erfaringer, som vi kan tage med os fremadrettet, siger formand for Lemvig Handel, Palle Johansen, der også sidder med i styregruppen bag event- og handelschefens ansættelse og virke.

Han lægger ikke skjul på, at de mange arrangementer og aktiviteter i de forløbne år har været til gavn for handelslivet og dermed butikkerne i Lemvig.

- Det er selvfølgelig også sådan, at når man som Michael har succes, hvad alt i evalueringsrapporten også viser, så bliver man en eftertragtet person, så han er blevet tilbudt et godt job, som han har takket ja til. Det er vilkårene, siger formanden, der om den kommende tid er fortrøstningsfuld på handelstandens vegne.

- Vi er i år på forkant med både årets første aktiviteter og medieaftalen om markedsføringen. Vort første store arrangement er en out-let-uge i butikkerne i hele uge syv, og den er på plads. Så håber vi, at en ny event- og handelschef er på banen til de efterfølgende arrangementer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce