Annonce
Leder

Vi kan ikke være andet bekendt

Køb et gavekort hos din frisør og hos din lokale favoritbutik. Det kan ordnes over telefonen eller på nettet.

I hørte, hvad damerne sagde. Først statsministeren, så dronningen. Man kan ikke være bekendt ikke at følge retningslinjerne. Den del kan der vist ikke herske tvivl om mere. Men vi kan heller ikke kan være bekendt at efterlade et erhvervsliv i ruiner i kampen for vores fælles helbred. De markante og nødvendige tiltag, der er gjort for at dæmme op for belastningen på sundhedssystemet, har skabt en akut, økonomisk krise for rigtig mange mennesker. Og vi har kun set toppen af isbjerget, hvis ikke vi passer på. Derfor skal vi alle gøre, hvad vi kan for at hjælpe vores lokale virksomheder. Mange initiativer er sat i gang, men vi kan og skal gøre endnu mere.

Det gælder først og fremmest for politikerne, som onsdag diskuterer hjælp til de selvstændige og de erhvervsdrivende, som tirsdag aften fik lukket deres forretninger. Der er allerede vedtaget gode hjælpepakker for at afbøde effekten af de mange restriktioner, men det er langt fra nok for de virksomheder, som nu slet ikke får penge i kassen. Henstand med betalinger er langt fra nok. Der skal rigtige penge til. Den borgerlige opposition har foreslået at tilbagebetale det seneste kvartals moms til virksomhederne og ikke kræve den tilbage. Det vil være dyrt for samfundet her og nu, men det er dyrere at afvente og se konkurserne komme væltende.

Vi andre kan også gøre noget. Vi handler i stor stil på nettet, og der kan vi vælge de lokale butikkers tilbud. Flere forretninger tilbyder at levere varer til døren, ligesom mange restauranter tilbyder take away. Køb et gavekort hos din frisør og hos din lokale favoritbutik til senere brug. Det kan ordnes over telefonen eller på nettet.

Banker og udlejere må udvise fleksibilitet. Medarbejdere i private virksomheder kan også bidrage. For eksempel ved at gå ned i løn i en periode. Det har avisens tillidsrepræsentanter anbefalet medarbejderne her i huset at gøre. Det er et flot eksempel til efterfølgelse.

Det er lige nu, vi skal handle mod corona. Men det er også lige nu, vi skal handle for at sikre, at de sunde, private virksomheder, som bærer landet, stadig findes, når vi får bugt med sygdommen.

Chefredaktør Søren Egebjerg Pedersen. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Annonce