Annonce
Holstebro

Vi har overvejet at bygge en spuns rundt om hele haveforeningen

- Folk er grædefærdige og frustrerede. De savne,r at der sker noget. De har oplevet det her alt for mange gange, siger Kurt Thrue, der er formand for Havekolonien Storaaen. Foto: Morten Stricker
Vandet er ikke på dagsordenen, når Havekolonien Storaaen i aften holder generalforsamling. Men det vil alligevel komme til at fylde meget, mener formand Kurt Thrue.
Annonce

Holstebro: Vandstandsmåleren siger mandag morgen 10,2.

Den skulle helst have stået på 9 eller under, og der er ikke umiddelbart udsigt til, at vandet forsvinder lige med det samme:

- Nu har de lovet mere vand i aften, og det er hos os, at vi mærker det først, siger formanden for Havekolonien Storaaen, Kurt Thrue.

I aften er der generalforsamling i kolonihaveforeningen, mens mange af medlemmerne har vand i kolonihavehuset eller haven - og har været plaget af vandmasserne i mere end en uge:

- Vandet er ikke på dagsordenen. Men det kommer til at fylde meget alligevel. Folk er grædefærdige og frustrerede. De savner, at der sker noget. De har oplevet det her alt for mange gange, siger Kurt Thrue.

Han fortæller, at man i havekolonien har haft mange ideer op at vende, for at vinde kampen mod vandet, som haveforeningen gang på gang har tabt:

- Vi har overvejet at bygge en spuns - en form for mur - rundt om hele haveforeningen. Det ville kunne holde vandet ude. Men det er dyrt, og hvor skulle vi få pengene fra? Kommunen vil næppe hjælpe, siger han.

Hvordan ved I det?

-Selv om vi også betaler til kommunen, så er vi altså en privat forening. Vi ejer selv jorden, så der er ikke meget hjælp at hente, siger formanden.

Annonce

Så byg den dog

Mens projekt mur foreløbig forbliver i kassen med metoder, der næppe bliver en realitet, så kæmper Kurt Thrue via det nystiftede Ålaug for, at kommunen kommer i gang med blandt andet at få oprenset åen, så vandet kan strømme hurtigere og uhindret gennem byen.

- Det er en af de muligheder, som vi mener, at man bør gøre brug af, siger Kurt Thrue.

Men i kommunen siger man, at det ikke vil hjælpe. Det, der er brug for, er en dæmning, hvordan ved I, at det vil hjælpe?

- Det er let nok at sige, at det ikke vil hjælpe, når man ikke har forsøgt det, siger Kurt Thrue.

- Jeg har intet problem med, at man laver en dæmning. Men det har man altså talt om i lang tid. Der er bare ikke sket noget, og samtidig bliver vores huse og grunde oversvømmet. Så byg dog den dæmning. Og indtil det sker, så er man altså nødt til at gøre noget alligevel, siger Kurt Thrue.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce