Annonce
Navne

Vi har delt glæder og sorger på Griegsvej siden 1974

Egon Dal Andersen. Privatfoto
Mindeord over en kær ven og genbo, Egon Dal Andersen, Holstebro.
Annonce

Birthe og Ejgil Jensen, Poppel Allé 22, Holstebro, har skrevet mindeord over deres ven og genbo, Egon Dal Andersen, Holstebro.

Det er med en stor sorg, at vi har mistet Egon, vores kære genbo på Griegsvej fra 1974 til 2018.

Tirsdag den 16. juni om eftermiddagen gik Egon ude i haven. Sidst på dagen var han på vej i ambulance sammen med Anne Grethe ved sin side, til Universitetshospitalet i Skejby. Fredag den 19. juni afgik Egon ved døden efter en voldsom hjerneblødning.

Egons nære familie med Anne Grethe, Søren, Pernille, Morten og Charlotte var der for at tage den sidste afsked. De fire børnebørn fik også muligheden for at sige farvel til deres farfar et par dage før.

Egon var håndværker og uddannet tømrer. Han har arbejdet hele sit voksne liv i Hjerm på samme arbejdsplads, indtil han gik på efterløn som 62-årig.

Vores naboskab begyndte 1974 på en flad mark, hvor vi byggede nyt hus overfor hinanden.

Det var dengang, hvor der var oliekrise, og man ikke måtte køre i bil om søndagen. I baghaven startede små flyvemaskiner, og der blev sendt vejrudsigt fra flyvepladsen.

Inden vi lærte Egon at kende, havde han en plan. Han begyndte med at bygge et skur først til værktøjet, så det kunne låses inde, og derefter garagen, før de gik i gang med parcelhuset, som stod færdigt i foråret 1975. Det var da genialt.

Egon var en fantastisk håndværker, som var stolt af sit erhverv. Det tror jeg, at alle tømrerlærlingene, som har været i mesterlære hos ham i over 40 år, kan skrive under på. Samfundet kan takke Egon og firmaet for, at de har været med til at uddanne over 20 lærlinge i hans arbejdstid. Han er også selv udlært i samme firma. Egon lærte også sine lærlinge, at de skulle tale pænt og behandle alle kunderne ens i Hjem og omegn. Det lå ham meget på sinde.

Egon var soldat i ”Den Kongelige Livgarde”, hvor han blandt andet passede på den kongelige familie.

Det kunne Egon passende fortælle Dronning Margrethe, da han var til offentlig audiens på Christiansborg Slot, for at takke for sin belønningsmedalje for lang og tro tjeneste gennem 40 år.Egon har siden soldatertiden holdt fast i seks soldaterkammerater, senere med deres påhæng, hvor der altid var sommertræf først i juni hvert år. I år blev deres træf desværre aflyst på grund af coronaen.

Én ting var han især meget stolt af. Det var restaureringen af Hjerm Østre Kirkes prædikestol. Egon kunne lave alt både som snedker og tømrer. I sin fritid havde han sit hjemme-hobbyværksted, hvor han kunne dreje alt i træ, og lave mange finurlige ting – også for naboerne. Det var fra små træ juletræer til ”månebiler”.

Det var fantastisk at have Anne Grethe og Egon som naboer. Havde vi et problem, havde Egon altid en løsning. Vi tømte også hinandens postkasser og vandede blomster. Var vi på vinterferie, stod Egon op og rydde vores fortov, inden han tog på arbejde klokken 6.40. Vi har meget at takke Egon for.

Vi har holdt nytårsaften sammen i 42 år. Da Søren, Morten og vores børn blev større, var det for at passe på dem i fællesskab.

Vores børn er vokset op sammen og legede på gaden med alle gadens børn på vores lille vej med ti husstande, hvor vi delte glæder og sorger med alle på Griegsvej. Vi har haft en fantastik tid og sammenhold med mange minderige dage. Det gælder fra barnedåb, konfirmations-, studentergilde, fødselsdage, sølvbryllup og guldbryllup og begravelse. Anne Grethe havde altid styr på, når flaget skulle ud på gaden - også når andre i gaden skulle fejres.

Vi er ydmyge over at have haft så mange gode naboer i 44 år, hvor Egon altid var der med hjælp, hvis der skulle bruges en pind eller slås et søm i.

Egon og Anne Grethe havde gode venner fra Holstebro, som havde sommerhuse i Skagen, hvor de stort set hvert år var på ferie. De holdt også mange ferier i Skallerup Klit sammen med børn, svigerbørn og ikke mindst børnebørn. De havde en fantastisk familiesammenhold. De skulle have været i Skallerup i Bededagsferien i år, som desværre også blev aflyst på grund af coronaen. De har bestilt til næste år, hvor Egon vil blive savnet.

Børnebørnene Laura, Julie, Magnus og Tristan elskede at være på ferie. Især en uges sommerferie i Holstebro, hvor de var på mange udflugter. Det var både ude i naturen, til leg og masser af kulturoplevelser. Det var vigtigt for Anne Grethe og Egon, at børnebørnene lærte noget nyt hvert år. Egon havde altid styr på det praktiske både ude og inde. I haven fandtes ikke ukrudt, og han var super god til madlavning.

Vore tanker går til Anne Grethe. Søren og Pernille i Søften. Morten og Charlotte i Herning. Og alle børnebørnene

Æret være Egons minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce