Annonce
Holstebro

Borgmesterens dagbog: Vi har alle behov for at føle os lidt normale, og det inkluderer en tur på genbrugspladsen

- Vi har desværre andre steder set, at resultatet er, at folk er begyndt af smide deres affald i naturen. det ønsker vi jo heller ikke, siger borgmester H.C. Østerby, der nu vil forsøge at få genbrugspladserne åbnet igen. Arkivfoto: Morten Stricker
Kommunen forsøger i samarbejde med politiet at finde en løsning på, hvordan man kan genåbne genbrugspladsen på en eller anden måde.
Annonce

Holstebro: Det kan ved første øjekast virker som et lille problem, at folk ikke kan komme af med deres haveaffald.

I det helt store billeder er det også et ikke-problem.

- Men for mange mennesker tror jeg, at det betyder meget, at de kan gøre ting som de plejer. Vi ved at der i perioden op til og under påsken er mange, der gerne vil på genbrugspladsen. Derfor taler vi gennem vores affaldsselskab Nomi4s med politiet for at finde en løsning, hvor vi forhåbentlig kan åbne op for den igen for private på en eller anden måde, siger borgmester H.C. Østerby (S).

Men helt ærligt. Kan man ikke have sit haveaffald liggende hjemme i et par uger?

- Hvis det ikke lykkes at få genbrugspladsen genåbnet på en eller anden måde, så er man jo nødt til det. Men det betyder bare meget for rigtig mange. Og vi har desværre andre steder set, at resultatet er, at folk er begyndt af smide deres affald i naturen. det ønsker vi jo heller ikke.

Hvis det lykkes at genåbne genbrugspladsen vil det formentlig blive med restriktioner om, hvor mange der må komme ad gangen:

- Det tror jeg nu nok, at vi kan finde ud af. Folk kan jo godt finde ud af at holde afstand i butikkerne, siger H.C. Østerby, der understreger, at der er brug for en fælles løsning - på landsplan:

- Hvis kun en kommune åbner på, så risikerer vi jo, at det ender med, at folk kører langt og på tværs af kommune grænser for at komme af med deres affald. Det er ikke meningen.

Annonce

Genoptager det politiske

Byrådet forsøger også at genoptage deres normale arbejde, så godt som de nu kan i den kommende uge.

På et møde mellem byrådets gruppeformænd via videotelefoni blev det besluttet at gennemføre mandagens byrådsmøde via videotelefoni.

- Der kommer en løsning, hvor man også som tilhører kan logge sig på, og følge med i debatten, hvis man har lyst til det. Men metoden giver naturligvis nogle udfordringer. Blandt andet, at jeg gerne på forhånd skal have at vide, hvem der vil sige noget under møderne.

- Samtidig har vi besluttet at genoptage de enkelte fagudvalgs møder på samme måde, fortæller H.C. Østerby.

Dog med en enkelt undtagelse.

- Vi kommer til at skærer de normale dagsordner til. Lige nu er organisationen så meget under pres for at få nødberedskabet til køre hele tiden, at vi skyder de mindre presserende sager, siger Østerby.

Hver dag den kommende tid, tager avisen en snak med borgmesteren om, hvordan situationen ser ud fra det mennesketomme rådhus og hvilket tiltag, man gør for at afhjælpe virus-situationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Skuffet Mathiesen fandt aldrig VM-benene

Annonce