Annonce
Debat

Vi forsvarer stadig bymiljøet

Arkivfoto: Morten Stricker

Læserbrev: Af Jes Christian Jessen, Danmarksgade 12, og Ole Skydt, Østerbrogade 22, Holstebro, henholdsvis formand og bestyrelsesmedlem i Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Holstebro og Omegn By & Land:

Åbent brev til Teknisk Udvalg i Holstebro Kommune,

Vi er tilfredse med, at teknisk udvalg har opgivet forslaget om at placere en reklame-pylon foran torvet med det gamle rådhus og Maren.

Annonce

Vi er dog stadig modstandere af, at der i det hele taget placeres reklame-pyloner i gågaden. Ikke mindst den pylon, der tænkes placeret på hjørnet af Nørregade og Østergade. Den vil hæmme alle trafikanter - gående som cyklende- i midtbyen og kan skabe farlige situationer, når det er tilladt at cykle i gågaden.

Gågaden er borgernes gade. Ikke kun handelsstandens og Musikteatrets gade.


Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Holstebro og Omegn har med foreningens indsigelse til udvalgets møde i september formuleret forslag til alternativ placering: Nemlig på parkeringspladser i midtbyen, hvor folk i ro og mag kan orientere sig om mulighederne i bymidten.

Gågaden er borgernes gade. Ikke kun handelsstandens og Musikteatrets gade.

Det unikke handelsliv i bymidten bevares bedst ved, at vi passer på bymidten, dens middelalderpræg, arkitektur og kultur. Det er det, der tiltrækker gæsterne.

Vi vil igen gerne minde byrådet om de flotte visioner i lokalplan 262 om facader og skilte. Her stilles der skrappe krav til det bebyggede miljø med blandt andet et forbud mod pyloner på facader i bymidten. Forvaltningen tolker lokalplanen som en plan, der alene stiller krav i forhold til facaderne – ikke pyloner, der måske placeres en halv meter fra en facade. Vi vurderer, at reklame-standerne rammer helt ved siden af lokalplanens intentioner og beder jer genoverveje jeres beslutning.

Vi vil som forening forsvare vores vigtige kulturarv: Det bebyggede miljø og også kunsten i byrummene. 2,4 meter høje og 1,2 meter brede LED-pyloner, der skifter tekst hvert 16. sekund, vil være en visuel forurening, og har I overvejet eller måske undersøgt, hvor stor betydning informationerne får?

På længere sigt ønsker vi også en debat om by-inventaret. Det vil eksempelvis matche midtbyens DNA bedre, hvis der skabes udeserveringer, der forholder sig til midtbyens bebyggede miljø. I øjeblikket vokser udeserveringerne uhæmmet og planløst.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Holstebro

De vil i byrådet og skal forvalte et budget på to-tre milliarder - men at forvalte 2,3 meter fra fortovskant til plakatkant kniber gevaldigt...

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Tiltalt havde efterspurgt Rasmus Paludan: Da han dukkede op, kom hun ikke

Navne For abonnenter

Engelske Theresa har i 20 år taget hånd om balletbørn i Holstebro: - Jeg elsker at undervise dem, der gerne vil undervises

Sport

Corona-isolationen er slut: Dina Thorslund har igen fuld fart på

Livsstil

Mikkel og hans familie holder juleaften for ti børn og 25 voksne, der enten er ensomme eller har det svært økonomisk

Struer

Plan om renovering: Forening vil hive fiskerleje ud ad dødvande

Erhverv For abonnenter

Jeg står stadig op klokken fem og nyder morgenstilheden

Debat

Debat: Børnepasning - Hvorfor minimerer regeringen familiernes frihed igen?

Kultur

Arrangør bag Streetfood: - Det var ikke godt nok - vi må kigge indad

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Kultur

Museumsleder stopper: Jesper håber på at hente de sidste millioner hjem til Struer, inden han starter i Randers på mandag

Vestjylland For abonnenter

Efter branden: Der hviler en særlig stilhed over feriebyen, som mistede sit vartegn

Holstebro

Vil give sosu-elever løn under praktik: Vi er nødt til at gøre det mere attraktivt

Annonce