Annonce
Struer

- Vi er klar til at teste på mandag

Struer Kommune er fra mandag klar til at teste de elever, der møder ind på kommunens folke- og friskoler to gange om ugen. Arkivfoto: Steffan Skov
Når afgangseleverne i folke- og friskolerne møder ind mandag morgen, er kommunen klar til at teste alle to gange om ugen - eleverne skal møde med et samtykke fra forældre og meget gerne nytestede.

Struer: Mandag morgen møder en flok forhåbentlig forventningsfulde og glade afgangselever i kommunens folke- og friskoler ind til undervisning på deres respektive skoler.

Med sig må eleverne gerne have bevidstheden om en frisk negativ test, og så skal de have deres forældres samtykke til, at de kan blive testet for smitte to gange om ugen.

Sådan lyder opfordringen fra kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller, der står i spidsen for kommunens coronaudvalg.

Udvalget og kommunen har i disse dage fået skik på den formentlig største opgave til dato i forbindelse med pandemien: at skulle stille et testapparat på benene, der kan sikre, at alle eleverne får to test om ugen. Og kommunen er klar, siger Jesper Thyrring Møller.

Annonce

Mild test i næsen

Kommunen har kunnet bruge erfaringerne fra det testapparat, der i dag bliver brugt til at teste alle ansatte på ældre- og socialområdet. Et testapparat, der foreløbig fortsætter.

I praksis har kommunen skabt et mobilt team af podere, der skal køre fra skole til skole. De bliver suppleret af et fast team, der får til huse på Limfjordsskolen.

I alt 12 podere er blevet uddannet til opgaven, og det har ikke været noget problem at rekruttere til opgaven, fortæller Jesper Thyrring Møller.

Testene foregår i næsen, og Region Midtjylland har bestilt testkit af den nye og milde testform, hvor vatpinden kun skal et par centimeter ind i næsen for at få materiale nok til et validt testresultat.

Ifølge Jesper Thyrring Møller arbejdes der på, at testene på sigt kan blive noget, som testpersonerne selv kan gennemføre.

- Vi kan på den måde alle blive podere, og det vil være fantastisk, hvis vi alle på den måde kan blive selvtestere. Den eneste udfordring kan blive at skaffe testkit nok, siger Jesper Thyrring Møller.

Annonce

Klar til flere test

Ud over de indsatser, så arbejder kommunen også frem mod at skulle udvide muligheden for, at alle borgere kan blive testet i et langt større omfang end i dag.

- Vi er blevet trukket meget mere ind i teststrategien, og det betragter jeg som en stor fordel. Vi har det geografiske kendskab og ved, hvor det vil give mening for flest af borgerne, at de kan blive testet.

Lige nu er det planen, at borgerne kan blive testet for smitte i Midtpunktet Thyholm flere gange om ugen, i Struer Energi Park flere gange om ugen og i Hjerm Sognegård en gang om ugen.

Ud over de tre steder, så arbejdes der også på, at der oprettes en mulighed for at blive testet på Struer Statsgymnasium.

Test på skolerne

Struer Kommune har fra på mandag oprettet muligheden for, at alle elever på skolerne kan blive testet to gange om ugen.

På Limfjordsskolen oprettes et fast teststed med podere suppleret af et mobilt testteam, der kan køre fra skole til skole.

Inden eleverne møder ind på mandag, opfordres de til at have taget en test, der er negativ.

Forældrene skal samtidig give deres samtykke til, at deres børn foreløbigt testes to gange om ugen.

Lokale teststeder

Struer Kommune vil oprette mulighed for, at borgerne kan blive testet for covid-19 følgende steder:

Struer Energi Park (flere dage om ugen) .

Midtpunktet Thyholm (flere gange om ugen).

Hjerm Sognegård (en gang om ugen).

Der arbejdes også på at oprette et testcenter på Struer Statsgymnasium.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce