Annonce
Livsstil

'Vi er kede af at skulle være corona-politi': Covid19-lempelser udfordrer lokale fritids- og motionscentre

Fra på torsdag kan du atter svede i fritidscentrene rundt om i kommunen - her ROFI-Centret i Ringkøbing. Men husk gyldigt corona-pas. Foto Johan Gadegaard.
Fritidscentre mangler stadig klare retningslinjer for de betingelser, under hvilke de må genåbne centrene; i Tarm og Ringkøbing er de dog glade for, at de nu kan komme i gang igen.

RINGKØBING-SKJERN: Den nye aftale om corona-lempelser, der blev indgået natten til tirsdag, har skabt travlhed i vestjyske fritids- og motionscentre. De gør klar til atter at tage imod gæsterne.

- Vi mangler stadig klare retningslinjer på en række områder, men som udgangspunkt er det selvfølgelig positivt, at restriktionerne nu lempes, siger Per Østergaard, leder af Tarm Fritidscenter.

Samme melding kommer fra Per Andersen, leder af ROFI-Centret i Ringkøbing.

Annonce

- Skal jeg tage ja-hatten på, er vi selvfølgelig glade for, vi kan komme i gang igen. Det har vi ventet på længe. Men når det er sagt, ser jeg stadig store udfordringer med at administrere de restriktioner, der stadig er på plads, siger han.

Ifølge genåbnings-aftalen, som regeringen har indgået med næsten alle Folketingets partier, må indendørs idræt og fitnesscentre fra torsdag genåbne for personer over 18 år mod fremvisning af gyldigt coronapas.


På nogle punkter - især hvad angår corona-passet - er restriktionerne hårdere denne gang, end da der blev lukket op igen sidste år.

Per Andersen, leder af ROFI-Centret i Ringkøbing.


Både Tarm Fritidscenter og ROFI-Centret agter at åbne igen på torsdag i det omfang, der lader sig gøre. Men netop corona-passet er det store problem, fastslår både Per Østergaard og Per Andersen.

Corona-politi

- Som udgangspunkt er vi kede af, at vi skal agere corona-politi og tjekke folks corona-pas; men det er jo en opgave, vi må tage på os for at kunne åbne, siger Per Andersen.

- Skal man testes, hver gang man skal i motionscenter eller svømmehal, kan jeg godt frygte, at folk bliver hjemme; skal du have et pas, der er gyldigt hele tiden, skal du jo testes tre en halv gang i ugen, siger Per Østergaard.

Per Andersen peger på, at arbejdet med at kontrollere folks corona-pas vil give ekstra udgifter til personale, samtidig med, at der måske stadig vil være restriktioner på antallet af personer, der kan være i fritidscentre eller svømmehaller.

- Men det ved vi ikke noget om endnu, fordi vi ikke har fået de endelige retningslinjer, siger han.

I Ringkøbing er udgangspunktet, at motionscenter og svømmehal åbner på torsdag, fastslår Per Andersen.

I Tarm åbnes der også, men Per Østergaard tør endnu ikke sige i hvilket omfang, da det kommer an på, hvad de endelige retningslinjer kræver.

- Jeg kan kun opfordre folk til at følge med på især vores Facebook-grupper, som vi hele tiden vil bestræbe os på at opdatere, siger han.

Annonce

'Det virkelige liv'

Skønt de to centerledere altså er glade for at kunne åbne igen, er de ikke begejstrede for den måde, det er sket på.

- På nogle punkter - især hvad angår corona-passet - er restriktionerne hårdere denne gang, end da der blev lukket op igen sidste år, siger Per Andersen.

- Statsministeren har tidligere udtalt, at udmeldingerne om ændrede restriktioner nok skulle komme i god tid. Efter denne lempelse må jeg sige, at politikerne trænger til at komme ud i det virkelige liv.

Begge centerledere håber dog på, at vaccineprogrammets udrulning snart vil gøre restriktionerne overflødige.

- Vi satser på, at det hele snart bliver normaliseret igen, siger Per Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce